Honnan tudod, hogy elégedett leszel az új munkahelyeddel?

by | aug 15, 2014 | Álláskeresési tippek

Merengő álláskeresőElnyerni egy pozíciót nagyon jó érzés. Ez az egész munkakeresés célja, de kérdés, hogyan lehet meggyőződni arról, hogy valóban jól fogjuk-e érezni magunkat az új munkahelyen. A következő öt pontban megvizsgálunk néhány olyan tényezőt, ami nagyban befolyásolja a munkahelyen töltött idő minőségét.

1. Körbevezetés

Az utolsó körös interjú után, – amikor értesítenek arról, hogy elnyertük a pozíciót – érdemes kérni egy rövid körbevezetést. A legtöbb helyen ez automatikus, de ha mégsem, nyugodtan meg lehet kérni a HR-est, hogy mutasson be az új kollégáknak. Bár ez egy apró részlet a teljes képből, de mégis több mint a semmi. Láthatóvá válik, mennyire kedvesek, nyitottak az ottaniak.

ÉRDEKES: 10 tanács, hogy sikeres legyen a karriered

2. Előrelépési lehetőség

Mindenkinek vannak ambíciói és mindenkinek jól esik, ha munkája elismeréseként magasabb pozícióba helyezik. Ugyanakkor előfordul, hogy az interjún erről nem esik szó. Jómagam is kerültem olyan helyzetbe, hogy nem tájékoztattak, én pedig egyszerűen elfelejtettem rákérdezni. Aki ambiciózus, és a céljai között szerepel a későbbiekben egy felelősségteljesebb munkakör elnyerése, az mindenképpen kérjen tájékoztatást! Akár a közvetlen felettest is meg lehet kérdezni, hogy ő hogyan és mennyi idő alatt jutott el oda, ahol most van.

3. Open office vs. Privát iroda

Egyre nagyobb teret hódít az ún. open office. Ez gyakorlatilag egy összenyitott irodát jelent, ahol az alkalmazottak egy légtérben dolgoznak. Aki ezt nem bírja, és szüksége van privát szférára, annak érdemes olyan munkahelyet keresni, ahol ez megoldott, vagy nincs hagyománya az open office-nak. Nálunk a Cvonline.hu-nál szükség van arra, hogy a különböző divíziók egy légtérben legyenek, mert a munkakörök összefüggenek egymással, és így sokkal gyorsabb a kommunikáció.

4. Munkatársak összetartása

Számos interjúalany a legfontosabb szempontként a jó légkört jelöli meg. Erre is kérdezzünk rá, hogy milyen a viszony a munkatársak között. Nyilván ez elmondásból nem derül ki maradéktalanul, de például ha vannak csapatépítő események, vagy a kollégák magán úton is összejárnak, az utalhat egy jó és összetartó csapatra.

5. Social media aktivitás

A közösségi oldalak elterjedésével a cégek is felismerték, hogy szükséges jelen lenni ezeken az oldalakon. Ugyanakkor változó, hogy ki mennyi energiát fektet az ottani aktivitásra. Amennyiben sok poszt, hozzászólás van az adott cég profilján, akkor feltételezhetjük, hogy egy fiatalos, dinamikus hozzáállású vállalathoz pályázunk.

A legfontosabb, hogy ne felejtsük el; nincs tökéletes munkahely! Ahol emberek dolgoznak együtt, ott óhatatlanul is lesznek konfliktusok. Ennek ellenére törekedjünk a számunkra legmegfelelőbb hely megtalálására.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.