Milyen állásra pályázhatunk nagyobb sikerrel nyáron?

by | júl 11, 2014 | Álláskeresési tippek

gyengeseg-150A nyári szezon szinte minden szakmában uborkaszezon. Ez a szabadságolások és a pihenés időszaka, de ettől függetlenül van lehetőség új állást találnia annak, aki tényleg szeretné.

A módszer alapvetően ilyenkor sem változik: aki munkaerőt keres, az hirdet, interjúztat és igyekszik felkutatni a számára megfelelő, képzett munkaerőt. A fő gond, hogy ez a folyamat valamelyest lassul az előbb említett okok miatt.

Vagyis a szokásos két hét, egy hónap helyett akár őszig is elhúzódhat egy felvételi eljárás. Ha szorít az idő, és nagyon szükség van munkára, akkor érdemes olyan időszakos lehetőséget keresni, ami szezonális, tehát a nyári időszakban jellemző. A következőkben néhány ilyen lehetőséget vizsgálok meg közelebbről.

ÉRDEKES: Mire várnak a HR-esek interjú után?

1. Vendéglátás

Ez az iparág nyáron a legerősebb, főleg azokon a helyeken, amiket egyaránt látogatnak kül- és belföldről. Kapacitásbővítésre majdnem mindenhol szükség van, akár olyan embert is alkalmaznak, akinek nincs célzott tapasztalata, de gyorsan tanul és nem ijed meg a munkától.

2. Fesztiválok

Az elmúlt pár évben kishazánk fesztivál nagyhatalommá nőtte ki magát. Nyaranta az egész országban egymást érik ezek a rendezvények. A vendéglátós vonalon kívül számos más lehetőség is adott egy ilyen eseményen: hostess munkák, fesztivál építés, promóciós lehetőségek, stb…

3. Határozott idejű munkák, helyettesítések

Átlagosan a cégeknél egy, vagy két hétre mennek szabadságra a munkavállalók, de természetesen vannak kivételek, hosszabb távolmaradók. Ha éppen egy nélkülözhetetlen ember megy el több időre, az ő helyét be kell tölteni, ez is egy jó nyári lehetőség lehet. Ezekre az állásokra célzottan is lehet keresni, és nem kell félni a hosszú felvételi eljárástól, hiszen a cégnek is nagyon sürgős, hogy megfelelő embert találjon minél előbb.

4. Új szakma, izgalmas lehetőségek

Amennyiben van lehetőség, a későbbiekre nézve is jó lehet, ha megtanulunk egy olyan új, a nyári időszakban végezhető szakmát, ami még izgalmas is. Ilyen pl. a vízimentő. Tavaknál, folyóknál, fesztiválokon szinte mindenhol alkalmaznak képzett vízimentőket a biztonság érdekében.

Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni. Az álláskeresés technikája ilyenkor sem változik. Bátran pályázzunk, keresgéljünk és ne szegje kedvünket az esetleges visszautasítás, vagy annak hiánya.

 

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.