A 10 legjobb szakma – Munka és magánélet egyensúlya

by | júl 25, 2014 | Hírek

gyengeseg-150A glassdoor.com amerikai állásportál friss felmérése alapján megvan az idei év 10 legjobb foglalkozása, ahol a munka és magánélet egyensúlya a legtökéletesebb.

Egy hagyományos ötpontos skálát használtak a felmérés során, ahol az egyes a legrosszabb, az ötös pedig legjobb adható értékelés. Az osztályzatok kiértékelése mellett a rangsor felállításakor számításba vették azt is, hogy milyen jövőképe van a munkavállalóknak.

Ha számodra is fontos a munka és a magánélet egyensúlya, érdemes a következő szakmák közül választani:

1. Adatelemző

4,4 pontot kapott ez a foglalkozás, és ezzel az első helyre került. A felmérésben szereplő munkavállalók 74%-a mondta, hogy szerintük a cég fejlődni fog, és csak 5%-uk állította, hogy visszaesés várható. Egy, a Facebooknál dolgozó adatelemző szerint “nálunk fantasztikus a munka és a magánélet egyensúlya”.

ÉRDEKES: Cikkek “Hírek” témában

2. SEO (Search Engine Optimization) szakember

Szoros versenyben, 4,3-as pontszámmal a keresőoptimalizáló szakma végzett a második helyen. Az ebben a munkakörben dolgozók 75%-a pozitív jövőképpel rendelkezik, míg csupán 11% szerint várható negatív fordulat a cég teljesítményében.

3. Idegenvezető

Az idegenvezetők kapcsolatba kerülhetnek a világ minden tájáról érkező emberekkel. 4,3-as pontszámot kapott; a szakemberek 59%-a derűsen néz a jövőbe és csak 7%-uk borúlátó.
Az atlantai Fox színház egyik idegenvezetője szerint “rengeteg új embert ismerhetek meg és egy fantasztikus környezetben van lehetőségem dolgozni”.

4. Vizi mentő

A negyedik helyet nyerte el, szintén 4,3-as értékeléssel. 33% szerint fejlődni fog ez a terület, és meglepő módon az égvilágon senki sem állította ennek az ellenkezőjét.

5. Social Media szakember

Ismét csak 4,3-as értékeléssel az ötödik helyen végzett ez a foglalkozás. 76% szerint fejlődés várható a következő évben, mindössze 10% az, aki szerint visszaesés várható.

Egy St. Louis-i székhelyű, marketinggel foglalkozó cég Social Media szakemberét kérdezték meg a témában: “Úgy érzem, hogy a munkám egyaránt fontos a cégnek és az ügyfeleknek. Sok feladatom van, de legalább ennyit szórakozom is a munka közben. Ideális a magánélet és az állásom közti egyensúly.”

6. Fitness edző

4,2-es pontszámmal ez a szakma lett a hatodik a listán. A konditermi munkának több előnye is van, pl.: a rugalmas időbeosztás és az ingyenes edzési lehetőség.

7. UX designer

A fitness edzők csak egy hajszállal előzik meg, a 4,2-es pontszám most a hetedik helyre volt elég.

Egy LinkedIn alkalmazott szerint: “a csapat fantasztikus, rengeteg embertől tudok tanulni, és mindig támogatnak abban, hogy fejlődni tudjak. Törekszem a munkám és a magánéletem egyensúlyára, és ezt a LinkedInnél meg is tudom valósítani.”

8. Vállalati kommunikáció

4,1-es osztályzattal a nyolcadik helyen vannak a kommunikációs szakemberek. 56% gondolja, hogy a terület fejlődni fog, és csak 6% számít negatív tendenciákra.

9. Tűzoltó

Egy New Yorkban dolgozó lánglovag elmondása szerint rugalmas az időbeosztása, jó a fizetés, a kollégáira pedig mint második családjára tekint.

10. Bróker

4,0-ás pontszámmal a bróker végzett 10. helyen. 38% számít fejlődésre ebben a szakmában, és pont ugyanennyien tartanak a visszaeséstől.
A Tradebot kereskedő cég egyik alkalmazottja a következővel kommentálta a kérdést: “a juttatások kiemelkedőek és a munka-magánélet egyensúlya is remek. Mindenki, akivel dolgozom rendkívül intelligens, és a vezetőség támogatja az innovációt.”