A 10 legjobb szakma – Munka és magánélet egyensúlya

by | júl 25, 2014 | Hírek

gyengeseg-150A glassdoor.com amerikai állásportál friss felmérése alapján megvan az idei év 10 legjobb foglalkozása, ahol a munka és magánélet egyensúlya a legtökéletesebb.

Egy hagyományos ötpontos skálát használtak a felmérés során, ahol az egyes a legrosszabb, az ötös pedig legjobb adható értékelés. Az osztályzatok kiértékelése mellett a rangsor felállításakor számításba vették azt is, hogy milyen jövőképe van a munkavállalóknak.

Ha számodra is fontos a munka és a magánélet egyensúlya, érdemes a következő szakmák közül választani:

1. Adatelemző

4,4 pontot kapott ez a foglalkozás, és ezzel az első helyre került. A felmérésben szereplő munkavállalók 74%-a mondta, hogy szerintük a cég fejlődni fog, és csak 5%-uk állította, hogy visszaesés várható. Egy, a Facebooknál dolgozó adatelemző szerint “nálunk fantasztikus a munka és a magánélet egyensúlya”.

ÉRDEKES: Cikkek “Hírek” témában

2. SEO (Search Engine Optimization) szakember

Szoros versenyben, 4,3-as pontszámmal a keresőoptimalizáló szakma végzett a második helyen. Az ebben a munkakörben dolgozók 75%-a pozitív jövőképpel rendelkezik, míg csupán 11% szerint várható negatív fordulat a cég teljesítményében.

3. Idegenvezető

Az idegenvezetők kapcsolatba kerülhetnek a világ minden tájáról érkező emberekkel. 4,3-as pontszámot kapott; a szakemberek 59%-a derűsen néz a jövőbe és csak 7%-uk borúlátó.
Az atlantai Fox színház egyik idegenvezetője szerint “rengeteg új embert ismerhetek meg és egy fantasztikus környezetben van lehetőségem dolgozni”.

4. Vizi mentő

A negyedik helyet nyerte el, szintén 4,3-as értékeléssel. 33% szerint fejlődni fog ez a terület, és meglepő módon az égvilágon senki sem állította ennek az ellenkezőjét.

5. Social Media szakember

Ismét csak 4,3-as értékeléssel az ötödik helyen végzett ez a foglalkozás. 76% szerint fejlődés várható a következő évben, mindössze 10% az, aki szerint visszaesés várható.

Egy St. Louis-i székhelyű, marketinggel foglalkozó cég Social Media szakemberét kérdezték meg a témában: “Úgy érzem, hogy a munkám egyaránt fontos a cégnek és az ügyfeleknek. Sok feladatom van, de legalább ennyit szórakozom is a munka közben. Ideális a magánélet és az állásom közti egyensúly.”

6. Fitness edző

4,2-es pontszámmal ez a szakma lett a hatodik a listán. A konditermi munkának több előnye is van, pl.: a rugalmas időbeosztás és az ingyenes edzési lehetőség.

7. UX designer

A fitness edzők csak egy hajszállal előzik meg, a 4,2-es pontszám most a hetedik helyre volt elég.

Egy LinkedIn alkalmazott szerint: “a csapat fantasztikus, rengeteg embertől tudok tanulni, és mindig támogatnak abban, hogy fejlődni tudjak. Törekszem a munkám és a magánéletem egyensúlyára, és ezt a LinkedInnél meg is tudom valósítani.”

8. Vállalati kommunikáció

4,1-es osztályzattal a nyolcadik helyen vannak a kommunikációs szakemberek. 56% gondolja, hogy a terület fejlődni fog, és csak 6% számít negatív tendenciákra.

9. Tűzoltó

Egy New Yorkban dolgozó lánglovag elmondása szerint rugalmas az időbeosztása, jó a fizetés, a kollégáira pedig mint második családjára tekint.

10. Bróker

4,0-ás pontszámmal a bróker végzett 10. helyen. 38% számít fejlődésre ebben a szakmában, és pont ugyanennyien tartanak a visszaeséstől.
A Tradebot kereskedő cég egyik alkalmazottja a következővel kommentálta a kérdést: “a juttatások kiemelkedőek és a munka-magánélet egyensúlya is remek. Mindenki, akivel dolgozom rendkívül intelligens, és a vezetőség támogatja az innovációt.”

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.