A leginkább (és a legkevésbé) stresszes munkák 2014-ben

by | nov 21, 2014 | Hírek

stresszelő emberSzeretnél egy kevésbé stresszes munkát? Valószínűleg akkor az audiológus[1], a fodrász vagy az ékszerész a neked való szakma! A CareerCast legújabb felmérése szerint ugyanis ezek a legkevésbé stresszes munkakörök az idei évben.

Minden évben a kutatók 200 karriert vesznek górcső alá és a stressz szintjük meghatározása érdekében 11 faktort elemeznek: az utazás mértékét (a kevesebb jobb); az előrelépési lehetőséget (ahol nincs lehetőség az előrelépésre, ott nagyobb mértékű a stressz); határidők; a nyilvánosság előtt dolgozók; versenyképesség a munkahelyen; fizikai-, erőnléti igényei a munkának; környezeti feltételek; milyen gyakran vagy te, illetve mások veszélynek kitéve a munka során; kockázat; a nyilvánossággal való kapcsolat mértéke.

ÉRDEKES: 35 dolog, ami csak a filmekben lehet egy munkahelyen

A fentiek figyelembevételével nem kérdéses hát miért került a két leginkább stresszesebb munkák közé a katonai vonatkozású munkakörök és a tűzoltók, illetve az első 10 között vannak a rendőrök és a pilóták is.

Ez persze nem jelenti azt, hogy az irodai munkák nem stresszesek. A PR és marketing vezetők, a vállalati vezetők, és az újságírók is a megterhelő munkakörök képviselői. Nézzük meg a teljes listát!

A 10 legstresszesebb munkakör:

  1. besorozott katona
  2. tábornok
  3. tűzoltó
  4. repülőgép pilóta
  5. rendezvényszervező
  6. PR és marketing vezető
  7. vállalati vezetők
  8. Újságíró
  9. Rendőr
  10. Taxi vezető

A 10 legnyugalmasabb munkakör:

  1. audiológus
  2. fodrász
  3. ékszerész
  4. egyetemi professzor
  5. szabó
  6. dietetikus
  7. Gyógyszerész technikus
  8. könyvtáros
  9. multimédia művész (látványtervek, animációk televízióhoz, filmekhez, videojátékokhoz)
  10. fúrógépkezelő

 


[1] Az audiológia a hallás élettanával és mechanizmusaival foglalkozó tudomány. Klinikai gyakorlatban a halláscsökkenések formáival, mértékével, azaz pontos diagnózisával, valamint a hallássérültek vizsgálatával foglalkozik.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.