Állásbörze etikett és naptár

by | szept 5, 2014 | Karriertanácsok

naptárŐsz. Újra elindul a tanév, a munkahelyen véget érnek a szabadságolások. De mit jelent(het) annak ez az évszak, aki épp nem tanul és épp nem is dolgozik?
A válasz: állásbörze szezon.

Szeptemberrel kezdetét veszi az őszi állásbörze, amelyre érdemes felkészülten érkezni. Minden eseménynek megvannak a maga nyílt vagy rejtett viselkedési szabályai. Ettől az állásbörzék sem térnek el, ezért bejegyzésünkben ezekre az apró, de annál hasznosabb formaságokra szeretnénk rávilágítani.

Előkészülés

Érdemes az állásbörzékre már jó előre felkészülni és beütemezni a dátumot a naptárunkba, nehogy lemaradjunk róla! A börze nem csak új információk szerzésére, hanem akár egy állásajánlat megnyerésére is remek alkalom! Ezért összegyűjtöttük álláskeresőinknek az ősszel megrendezésre kerülő állásbörzék időpontjait. Tipp: mentsük el, legyen a szemünk előtt a naptár!

borzenaptar

Felkészülés

Érdemes a börzék weboldalait is átböngészni, már csak azért is, mert a legtöbb előzetes regisztrációhoz kötött. Emellett megtudhatjuk a részletes programot, információt kaphatunk a kiállítókról és egyéb szolgáltatásokról (pl. nyomtatás, CV fotózás, nyereményjátékok).
Tipp: nyomtassuk ki önéletrajzunkat (idegen nyelven is) több példányban és vigyük magunkkal a börzékre, illetve készüljünk fel a kiállítókból! A börzék honlapjain általában elérhetőek a térképek, melyet szintén jó áttanulmányozni/kinyomtatni.

Öltözék

Korábban már említettük, hogy az állásbörzéken való sikeres szereplés akár egy ajánlattal is végződhet. A börzén részt vevő cégeknek remek alkalom ez az előszűrésekre, az érdeklődők kompetenciáinak felmérésére. Érdemes ezért ekképp ízlésesen felöltözni! Tipp: blézer/ing, szoknya/nadrág, kényelmes, de elegáns cipő.

Viselkedés

Szépen felöltöztünk, az önéletrajzunkat is elhoztuk és felkészültünk a számunkra tetsző kiállítókból. Hogyan tovább? A börze helyszínére érkezve érdemes a térkép alapján megkeresni a számunkra tetsző cégek standjait és ott minél aktívabban, érdeklődően szerepelni. Kérdezhetünk a jelenleg nyitott pozíciók felől, a cég és az adott álláslehetőség szempontjából fontos készségekről és elvárásokról.
Tipp: legyünk felkészültek, nyitottak és kíváncsiak, hozzuk ki magunkból a legjobbat! Vigyünk magunkkal jegyzetfüzetet és tollat, hogy a fontosabb információkat, elérhetőségeket fel tudjuk jegyezni!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.