Hogyan (és hogy ne) mondj fel a munkahelyeden? 2. rész

by | nov 14, 2014 | Karriertanácsok

két kéz rajta kötéllelKorábbi cikkünkben már említettük, hogy a munkahelyről való kikerülésnek is vannak íratlan szabályai, melyekkel érdemes tisztában lenni.

Folytatjuk témánk második részével, melyben további tanácsokkal látjuk el olvasóinkat, melyekre érdemes odafigyelni távozásunk előtt!

Félre a negatívumokkal!

Felmondásunk során próbáljuk meg azokat a pozitívumokat, előnyöket megemlíteni, amivel az adott munkakörben gazdagabbak lettünk, még akkor is, ha már tovább kell állnunk.  Nincs értelme negatívnak lenni, hiszen jó feltételekkel szeretnénk elhagyni a helyünket.

Ne dicsekedjünk az új hellyel!

Még ha álmaink munkahelyét is sikerült megcsípnünk, ne kérkedjünk vele. Van értelme rosszkedvet kelteni a volt munkatársainkban, egyrészt azért, mert hiányozni fogunk, másrészt még növelni a rossz érzésüket azzal, hogy egy sokkal jobb helyre megyünk? Nincs.

Ajánljuk fel segítségünket!

Amennyiben megvalósítható, ajánljuk fel segítségünket az átadáskor és a későbbiekben is. Általában nem szokták elfogadni, de értékelni fogják hozzáállásunkat.

Kérjünk ajánlást!

Kérjük meg a főnökünket és a kollégáinkat, hogy írjanak rólunk ajánlást. Amennyiben elfogadják, kérjük, hogy írjanak a LinkedIn-en, így mind e-mailben mind telefonon tovább tudjuk majd küldeni, ráadásul láthatóvá is tudjuk tenni azt a profiloldalunkon, ami a leendő munkakeresésünket könnyítheti meg.

Ne felejtsünk el elköszönni!

Mielőtt távozunk, írjunk egy búcsúlevelet azoknak, akikkel kapcsolatban álltunk, legyen szó akár kollégákról, vagy partnerekről. Írjuk meg, hogy új pozícióba kerültünk, vagy egy új munkahelyre megyünk, nyugdíjba vonulunk, vagy csak másmilyen életet kezdünk. Fontos, hogy e-mailben küldjük, és érdemes beleírni az elérhetőségeinket is.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.