Álláskeresési tanácsok Liza Simpsontól

by | szept 25, 2015 | Álláskeresési tippek

Forrás: http://www.simpsoncrazy.com/pictures/lisaHomer Simpson tippjei után nézzük meg, mit tanácsol lánya, Liza Simpson az álláskereséssel kapcsolatban. Liza Simpson a legintellektuálisabb a sorozatban, annak ellenére, hogy a családja korántsem mindennapi. Az elmúlt 26 évadban Liza megküzdött számtalan akadállyal, melyből akár az álláskeresők is tanulhatnak. Az álláskeresés időszaka alatt sokszor érezzük kilátástalannak helyzetünket, de nagyon fontos, hogy mindig pozitívak maradjunk. A Theundercoverrecruiter.com összefoglalta azokat az álláskeresési tanácsokat, melyeket Liza Simpson az évek során adott nekünk.

Legyen hited

Az álláskeresés hosszú távon elég lehangolttá tesz, amikor az elutasító levelek száma végtelennek tűnik, könnyen eluralkodik rajtunk az elkeseredettség. Liza kitűnő példája annak, hogyha hiszünk önmagunkban minden sikerülhet.

ÉRDEKES: A hatékony otthoni munkavégzés titka

Küzdj a céljaidért

Eszedbe jutott már, hogy nem számít, hogy mit és hol kell dolgoznod, csak legyen végre munkád? Az álláskeresés nehézkes fázisában se feledkezz meg a vágyaidról és a képességeidről. Ne elégedj meg azzal, amit nem szívesen csinálsz, arra koncentrálj, amit szeretnél elérni és ahol szeretnél dolgozni.

Olvass és tanulj

Használd az álláskeresés során keletkezett szabadidőd hasznos dolgokra. Olvass, tanulj, bővítsd tudásod új készségekkel.

Mozdulj ki

Álláskeresőként hajlamosak vagyunk úgy gondolni, egész nap otthon kell ülnünk. A legfrissebb állásajánlatok átpásztázása után tarts szünetet. Ahhoz, hogy friss maradjon az elméd szükség van pihenőkre és környezetváltozásra. Sétálj, ülj be egy kávézóba, könyvtárba, itt is csak új lehetőségek tárulhatnak eléd.

Kapcsolatok

Mindig légy elérhető és használd a közösségi média előnyeit. Kövesd a megfelelő embereket a LinkedIn-en, legyél könnyen észrevehető!

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

Légy egyedi

Egy álláshirdetésre érkezett rengeteg jelentkező között nehéz kitűnni. Ne félj megmutatni személyiséged az önéletrajzban vagy a motivációs levélben próbálj meg emlékezetes maradni.  Bátran légy önmagad, légy különleges.

Sikeres álláskeresést kívánunk!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.