Motiváló filmek álláskereséshez

by | nov 25, 2015 | Álláskeresési tippek

Motivalo-filmek_150x150Noha álláskeresőként is vannak napi teendőink – frissen felkerülő állások megtekintése, önéletrajz-frissítése, pályázati anyag elkészítése, jelentkezés, szakmai képzés, és még sorolhatnánk – néha azért megengedhetünk magunknak egy kis kikapcsolódást.

Szerencsénkre van pár olyan klasszikus film, amelyből sok erőt, ötletet, tanulságot meríthetünk az álláskeresési időszak átvészeléséhez.

A boldogság nyomában /The Pursuit Of Happyness/

Egy (igaz) történet arról, hogy mit képes elérni egy ember, ha kellően motivált, nem számít milyen nehéz körülmények között él. Úgy érzed kilátástalan a helyzeted? Nézd meg a filmet és rájössz, mennyire szerencsés vagy!

Az élet csodaszép /It’s A Wonderful Life/

Egy váratlan fordulat nyomán főhősünk lába alól pont karácsonykor csúszik ki a talaj, az általa vezetett takarékpénztár a csőd szélére kerül, ő pedig úgy érzi, értelmetlen az élete. Munkanélküliként nagyon gyorsan magába tud zuhanni az ember, de ez a film emlékeztet minket arra, hogy ne csak az anyagi jólétünket vegyük számításba, hanem gondoljunk arra is, mi mindenre és kire vagyunk hatással.

ÉRDEKES: A meditáció hatása a karrieredre

Erin Brockovich – Zűrös természet /Erin Brockovich/

Ebben a filmben Julia Roberts látványos előadást alakít egy állástalan, háromgyermekes anyukaként, aki autodidakta módon formálódik ügyvéddé. Nem fogadja el a nemleges választ és addig hajt az igazság után, míg nem megnyeri az USA történetében pereskedés útján kifizetett legnagyobb anyagi kárpótlást: 333 millió dollárt.

Hivatali patkányok /Office Space/

A komoly filmek után egy szórakoztató vígjáték hogy tudjuk, mit nem szeretnénk az új munkahelyen. Nézzük meg a filmet mielőtt egy nagyvállalatnál kezdenénk dolgozni, és ha már felvettek minket, akkor minden év elején ismételjünk!

Van ötleted, amivel bővíthetnénk a listát? Írd meg nekünk hozzászólásban!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.