Motiváló filmek álláskereséshez

by | nov 25, 2015 | Álláskeresési tippek

Motivalo-filmek_150x150Noha álláskeresőként is vannak napi teendőink – frissen felkerülő állások megtekintése, önéletrajz-frissítése, pályázati anyag elkészítése, jelentkezés, szakmai képzés, és még sorolhatnánk – néha azért megengedhetünk magunknak egy kis kikapcsolódást.

Szerencsénkre van pár olyan klasszikus film, amelyből sok erőt, ötletet, tanulságot meríthetünk az álláskeresési időszak átvészeléséhez.

A boldogság nyomában /The Pursuit Of Happyness/

Egy (igaz) történet arról, hogy mit képes elérni egy ember, ha kellően motivált, nem számít milyen nehéz körülmények között él. Úgy érzed kilátástalan a helyzeted? Nézd meg a filmet és rájössz, mennyire szerencsés vagy!

Az élet csodaszép /It’s A Wonderful Life/

Egy váratlan fordulat nyomán főhősünk lába alól pont karácsonykor csúszik ki a talaj, az általa vezetett takarékpénztár a csőd szélére kerül, ő pedig úgy érzi, értelmetlen az élete. Munkanélküliként nagyon gyorsan magába tud zuhanni az ember, de ez a film emlékeztet minket arra, hogy ne csak az anyagi jólétünket vegyük számításba, hanem gondoljunk arra is, mi mindenre és kire vagyunk hatással.

ÉRDEKES: A meditáció hatása a karrieredre

Erin Brockovich – Zűrös természet /Erin Brockovich/

Ebben a filmben Julia Roberts látványos előadást alakít egy állástalan, háromgyermekes anyukaként, aki autodidakta módon formálódik ügyvéddé. Nem fogadja el a nemleges választ és addig hajt az igazság után, míg nem megnyeri az USA történetében pereskedés útján kifizetett legnagyobb anyagi kárpótlást: 333 millió dollárt.

Hivatali patkányok /Office Space/

A komoly filmek után egy szórakoztató vígjáték hogy tudjuk, mit nem szeretnénk az új munkahelyen. Nézzük meg a filmet mielőtt egy nagyvállalatnál kezdenénk dolgozni, és ha már felvettek minket, akkor minden év elején ismételjünk!

Van ötleted, amivel bővíthetnénk a listát? Írd meg nekünk hozzászólásban!