A hagyományos munkaidő már a múlté

by | júl 27, 2015 | Hírek

A-hagyomanyos-munkaido_150x150Az emberek egyre inkább függnek az időtől, és egyre nehezebbé válik a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése. A megszokott reggel kilenctől, délután öt óráig tartó munkaidő már hamarosan a múlté – állítja a Carrierbuilder.com legújabb felmérése.

A felmérés során több mint ezer munkavállalót kérdeztek az informatikai, pénzügyi, értékesítési és üzleti szektorból egyaránt. A megkérdezettek 63%-a gondolja, hogy a hagyományos munkaidő már idejétmúlt. Ez tulajdonképpen a modern technológiának köszönhető, mely során az internetet a világ bármely pontjára magunkkal vihetjük, így ezáltal a munkát is.

A kutatásban résztvevők fele mondta, hogy a beérkező e-maileket a munkaidő vége után is megválaszolja. Továbbá 38%-uk folytatja a munkát munkaidőn kívül is, ha szükséges.

A munka van a középpontban

A megkérdezettek 20%-a állította, hogy lefekvéskor valamilyen munkahellyel kapcsolatos dolog az utolsó gondolata, és 42% pedig azt vallotta, ez az első gondolat, ami eszébe jut ébredés után.

ÉRDEKES: Mit árul el rólad az íróasztalod?

A férfiakra jellemzőbb

Ez a tendencia a férfiak körében jellemzőbb, mint a nőknél. Ők még akkor is hajlandóak a munkával foglalkozni, amikor a barátaikkal vagy a családjukkal töltik az időt. A férfiak 30%-a nyilatkozta, hogy szokott ilyenkor is dolgozni, míg a nőknek csak 18 %-a.

Ugyanakkor a felmérés azt is kimutatta, hogy a női munkavállalók nagyobb valószínűséggel gondolnak a munkára elalvás előtt.

De hogyan alakíthatjuk ki az egyensúlyt?

A túl sok munkavégzés fokozza a stresszt és az egészségünkre sincs jó hatással. Próbáljuk meg beosztani az időnket, hogy ne kelljen sokáig dolgozni, valamint mindenképpen válasszuk szét a munkát és a szabadidőt.

Neked mi a tapasztalatod a témában? Te is ellenőrzöd a leveleket a munkaidő vége után is?

Oszd meg velünk tapasztalataidat!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.