Magyarország átlagon alul teljesít az idősebb munkavállalók foglalkoztatásában

by | júl 8, 2015 | Hírek

Magyarorszag-atlagon-alul-teljesit_150x150Magyarország jóval átlag alatt végzett abban a tanulmányban, melyben az idősebb korosztály munkalehetőségeit vizsgálták. Pedig hatalmasat növekedhetne a gazdasági teljesítményünk, ha az időseket és a nyugdíjasokat is alkalmaznánk a munkaerőpiacon.

PwC legújabb felmérése az 55 év feletti munkaerő foglalkoztatásának sikerességét vizsgálta 34 OECD-országban. A kutatás alapján az első helyezett Izland lett. Őt követi Új-Zéland, Izrael, Svédország és Norvégia. Azonban Görögország, Lengyelország és Szlovénia, valamint hazánk is a rangsor végére került.

Különféle indexek képzésével – pl. a kereset, foglalkoztatottság és a képzettség súlyozott átlagával – megállapítható, hogy óriási összeggel lehetne növelni az államkincstár bevételeit, ha az országok követik az képzeletbeli dobogón álló országok tevékenységét, az idősebb generáció foglalkoztatásával kapcsolatban.

 20150708nyugdij

 PwC Golden Age Index értékei

Forrás: origo.hu

Mivel manapság a gazdaságot az elöregedő társadalom határozza meg, ezért kiemelkedően fontos lenne, hogy minden ország kihasználja az idősebb munkavállalókban rejlő lehetőségeket. A nem rég megalkotott „Golden Age” mutató azt tükrözi, mely országokban sikerült ezt megvalósítani, mint pl. Új-Zéland és Izrael. Az európai országok többsége viszont sajnos átlag alatt teljesít.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.