4 dolog, amit mindenképpen kerülj az interjú során

by | jún 26, 2015 | Állásinterjú

4-dolog-amit-mindenkepp-kerulj_150x150Az álláskeresés folyamata gyakran válik reménytelenné, stresszesé. Nehéz kivárni az időt, amíg a szerencse rád ragyog, és kemény munkádnak elnyered a jutalmát. Ám amikor esélyt kapsz egy interjúra, ne feledd, a maximumot kell kihozni magadból.

Nagyjából fél óra áll rendelkezésedre, hogy meggyőzd az interjúztató szakembert. Nem lehet eléggé hangsúlyozni mennyire fontosak az előkészületek. Tehát tedd meg a megfelelő lépéseket az interjúra való sikeres felkészüléshez. Íme: az a négy dolog, amit próbálj meg elkerülni az interjú során.

ÉRDEKES: Hasznos tanácsok, amikor úgy érzed nem vagy elég felkészült az új munkádhoz

1. Leblokkolni interjú közben

A legtöbb jelölt önéletrajzában kiváló kommunikációs készségét emeli ki. Ám amikor az interjúra kerül sor, abban a pillanatban elvesztik ezt a tehetségüket. Nem számít, hogy mennyire vagy magabiztos, az interjú során nálad is alakulhat ki “vészhelyzet”. Győződj meg róla, hogy ebben az esetben is tudsz egy általános válasszal menteni a helyzeten. Így ezzel elkerülve, hogy a szótlanságod miatt rossz benyomást szerezz az interjún.

2. Átvenni az irányító szerepet

A leendő munkáltatód tapasztaltabb és valószínűleg szakmailag is magasabb szinten áll nálad, amit mindig tartsd tiszteletben. Sose próbáld meg te irányítani a beszélgetést, azáltal, hogy túl beszédes vagy magabiztos vagy. Abban a pillanatban, ahogy a munkáltató ezt érzi rajtad, nem lesz rólad a legjobb a véleménye.

blog_reklam

3. Túl lazának lenni

Vannak olyan állásajánlatok, amelyek nem álmaink állását kínálják, esetleg az interjú során csalódunk a cégben, a munkakörülményekben. Ellenben ilyenkor sem szabad kimutatod, hogy számodra nem érdekes, nem fontos ez az interjú. Soha ne keltsd azt a benyomást, hogy fél vállról veszed a dolgot. A munkáltatók elég elfoglalt emberek, de mégis szakítanak időt rád, így legalább ezt tartsd tiszteletben.

4. Negatív dolgokat megállapítani a leendő vagy az előző munkahelyről

Mindig légy diplomatikus. Ha nem értesz egyet az interjúztató cég stratégiájával, nézeteivel, akkor se adj ennek az interjú során hangot, ne említsd, mit változtatnál. A korábbi munkahelyedről se nyilatkozz negatívan.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.