4 dolog, amit mindenképpen kerülj az interjú során

by | jún 26, 2015 | Állásinterjú

4-dolog-amit-mindenkepp-kerulj_150x150Az álláskeresés folyamata gyakran válik reménytelenné, stresszesé. Nehéz kivárni az időt, amíg a szerencse rád ragyog, és kemény munkádnak elnyered a jutalmát. Ám amikor esélyt kapsz egy interjúra, ne feledd, a maximumot kell kihozni magadból.

Nagyjából fél óra áll rendelkezésedre, hogy meggyőzd az interjúztató szakembert. Nem lehet eléggé hangsúlyozni mennyire fontosak az előkészületek. Tehát tedd meg a megfelelő lépéseket az interjúra való sikeres felkészüléshez. Íme: az a négy dolog, amit próbálj meg elkerülni az interjú során.

ÉRDEKES: Hasznos tanácsok, amikor úgy érzed nem vagy elég felkészült az új munkádhoz

1. Leblokkolni interjú közben

A legtöbb jelölt önéletrajzában kiváló kommunikációs készségét emeli ki. Ám amikor az interjúra kerül sor, abban a pillanatban elvesztik ezt a tehetségüket. Nem számít, hogy mennyire vagy magabiztos, az interjú során nálad is alakulhat ki “vészhelyzet”. Győződj meg róla, hogy ebben az esetben is tudsz egy általános válasszal menteni a helyzeten. Így ezzel elkerülve, hogy a szótlanságod miatt rossz benyomást szerezz az interjún.

2. Átvenni az irányító szerepet

A leendő munkáltatód tapasztaltabb és valószínűleg szakmailag is magasabb szinten áll nálad, amit mindig tartsd tiszteletben. Sose próbáld meg te irányítani a beszélgetést, azáltal, hogy túl beszédes vagy magabiztos vagy. Abban a pillanatban, ahogy a munkáltató ezt érzi rajtad, nem lesz rólad a legjobb a véleménye.

blog_reklam

3. Túl lazának lenni

Vannak olyan állásajánlatok, amelyek nem álmaink állását kínálják, esetleg az interjú során csalódunk a cégben, a munkakörülményekben. Ellenben ilyenkor sem szabad kimutatod, hogy számodra nem érdekes, nem fontos ez az interjú. Soha ne keltsd azt a benyomást, hogy fél vállról veszed a dolgot. A munkáltatók elég elfoglalt emberek, de mégis szakítanak időt rád, így legalább ezt tartsd tiszteletben.

4. Negatív dolgokat megállapítani a leendő vagy az előző munkahelyről

Mindig légy diplomatikus. Ha nem értesz egyet az interjúztató cég stratégiájával, nézeteivel, akkor se adj ennek az interjú során hangot, ne említsd, mit változtatnál. A korábbi munkahelyedről se nyilatkozz negatívan.