5 bizarr kérdés, amelyeket a munkáltatók feltettek már egy állásinterjú során

by | jún 11, 2015 | Állásinterjú

5-bizarr-kerdes_150x150Ha jártál már állásinterjún biztosan rendelkezel néhány érdekes élménnyel. Bármennyire is igyekszünk felkészülni, mégis belefuthatunk egy-egy igazán bizarr interjúkérdésbe.

Nagy cégeknél és induló vállalkozásoknál is egyaránt előfordulhat, hogy furcsa kérdéseket kapunk az interjúztatótól. Íme pár meghökkentő kérdés, mely az Amerikai Egyesült Államokba hangzott el:

Milyen szuperhőshöz hasonló képességet szeretnél magadnak?

A kérdésre adott válasz által közvetett módon fény derül az erősségeidre és gyengeségeidre.

Ha egy szigeten ragadnál, mi az a 2 dolog, amit szeretnél, ha nálad lenne?

Az adott válasz betekintést nyújt a képességeidbe, megmutatja, hogyan tudod átvészelni a nehéz szituációkat korlátozott körülmények között.

ÉRDEKES: Rejtett hibák az interjú alatt

Ha nem kellene dolgoznod, mivel töltenéd a napjaidat?

Ezt a kérdést feltéve az interjúztató megismeri a számodra fontos értékeket és az érdeklődési köröd. Ez segít felmérni, mennyire tudnál beilleszkedni a vállalati kultúrába.

Hiszel abban, hogy más bolygókon is van élet?

Ha hangsúlyozod, hogy szerinted az életben minden lehetséges és nyitott személyiség vagy, akkor valószínűleg számíthatsz erre, és ehhez hasonló kérdésekre.

Ha ceruza méretű lennél és egy turmixgép csapdájába esnél, hogy menekülnél ki onnan?

Amikor a felvételiztető felteszi ezt a kérdést, arra kíváncsi mennyire vagy kreatív. A problémákra hogyan reagálsz, miként cselekedsz nyomás alatt.

Szakértők szerint az álláskeresés gyakran felér egy főállású foglalkozással, melyet a fenti kérdések is alátámasztanak. Ha sikeresen felkészültél a lehetséges kérdésekből, érdemes átnézni az önéletrajzodat is, mert ne feledd ez az első lépés az új munka megszerzése felé.

Töltsd fel önéletrajzod a Cvonline.hu-ra!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.