Így bizonyítsd be az állásinterjún, hogy te vagy a legalkalmasabb jelölt

by | jún 19, 2015 | Állásinterjú

Igy-bizonyitsd-be-az-interjun_150x150„Miért adjuk önnek ezt az állást?” Amikor elhangzik ez a kérdés, az interjúztató valójában arra kíváncsi, hogy „miért vegyen meg téged?” Az állásinterjún valójában saját magadat, a szaktudásodat, a képességeidet és a szakmai tapasztalatodat értékesíted. A válaszodban ezért azt kell elmondanod, hogy mit tudsz kínálni nekik a pénzükért.

1. A kiírás legyen a sorvezetőd

Gyakran mondom el a tréningeken, hogy amikor megpályázol egy állást, mindig a kiírásból indulj ki, ez legyen a személyes sorvezetőd! Az adott cég a kiírásban szereplő szaktudást keresi, ezért hajlandó fizetni. Minden egyes pontra keress egy vagy több konkrét példát a szakmai múltadból. Minden korábbi sikered egy újabb bizonyíték, amivel megelőzheted a többi jelöltet.  Ha például a kiírásban az szerepel, hogy rendelkezned kell „interkulturális készséggel”, akkor beszélj egy olyan időszakról, amikor külföldi kollégákkal dolgoztál közösen egy sikeres projekten.

2. Légy tömör

A kérdésre adott válaszod legyen 1 vagy maximum 2 perc hosszúságú. Természetesen nem lesz időd arra, hogy az összes készségedet felsorold, ezért válaszd ki azt, ami szerinted a legfontosabb az állás sikeres elvégzéséhez, indokold még, hogy miért ezt a pontot választottad és bizonyítsd be egy példával, hogy rendelkezel a szükséges készséggel.

3. Légy egyedi

Számtalan mérnök és közgazdász van a piacon. Ezért fontos, hogy minél jobban megkülönböztesd magad a többiektől! Mindenképp említs meg néhány olyan sikert, vagy eredményt, ami különleges, egyedi, és ami a jelentkezők többségének életrajzából hiányozhat.
Ez fontos erőforrás lehet a cég számára.

ÉRDEKES: Így növeld az esélyeid az angol állásinterjú után

 Minta Válasz:

’As I see you are looking for a sales executive who will be able to manage a dozen employees successfully and effectively. In my 14 years of experience as a sales manager, I have developed strong team-building and motivational skills. I have been awarded manager-of-the-years twice for my innovative strategies and for surpassing quarterly deadlines. If hired, I will bring my leadership abilities for maximizing profit gains to this position.’

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.