Interjúra felkészülés 5 percben

by | jan 5, 2015 | Állásinterjú

óraÖt perc alatt számos dolgot el lehet végezni: letusolni, megsütni egy pop-cornt kávét főzni, vagy akár felkészülni az interjúra.

Van néhány dolog, amit nagyon rövid időn belül el tudunk végezni ahhoz, hogy az interjúra már magabiztosan mehessünk. Nézzük meg, melyek ezek!

Öltözék

Az első benyomás nagyon fontos, és a ruhánkkal jelentősen tudjuk befolyásolni a HR-esekben rólunk kialakult képet. Csupán 5 perc kell ahhoz, hogy felöltözzünk, de amit választunk, az sokat el fog árulni rólunk a munkaadók számára. A CareerBuilder felmérése alapján a munkaadók leginkább a kék és a fekete színeket részesítik előnyben, és a narancssárgát a legkevésbé.

Céginformációk átolvasása

Interjú előtt mindenképp érdemes időt szánni arra, hogy rákeressünk a cégre. Amennyiben csak 5 perc áll a rendelkezésünkre, akkor a vállalat weboldalán a „rólunk” menüpontot elolvasása jó választás. Itt általános információkat kapunk a cég tevékenységéről, küldetéséről, értékeiről és alapvető számadatokról. Egy gyors átolvasással le tudjuk nyűgözni az interjúztatókat, hogy mennyire felkészültünk a cégből, ahová jelentkeztünk.

ÉRDEKES: Az első benyomás

CV átolvasása

Miután számos időt töltöttünk el azzal, hogy friss információkkal töltsük fel az önéletrajzunkat, úgy gondolhatjuk, hogy már betéve tudjuk. Miután azonban egy új mezővel – jelenlegi, legutóbbi munkahely – kiegészítjük, vissza nézzük-e mit írtunk a korábbi munkahelyeinkhez? Könnyű elfelejteni a korábbi munkatapasztalataink részleteit, dátumokat, főbb feladatokat. Ne hagyjuk, hogy így találjanak fogást rajtunk, nézzük át mielőtt interjúra megyünk!

Gyakoroljuk a bemutatkozást!

A „meséljen magáról” kérés a legtöbbször előkerül az interjú elején. Még ha elsőre azt is gondoljuk ez a legegyszerűbb kérdés, amire válaszolhatunk, gondoljuk át. Hogyan mutassuk be magunkat egy idegennek, akit le akarunk nyűgözni a szakmai tapasztalatunkkal anélkül, hogy órákig beszélnénk? Szánjunk rá ezért 5 percet és gyakoroljuk, mit mondanánk el magunkról.

Legjobb útvonal meghatározása

Napokat tölthetünk el az interjúra való felkészüléssel, de mind kárba vész, ha elkésünk az interjúról. Ezt egyszerűen kiküszöbölhetjük, ha előtte megnézzük a címet, ahová mennünk kell, hogyan, milyen közlekedési eszközökkel tudunk eljutni és mi mennyi időt vesz igénybe ahhoz, hogy pontosan érkezzünk.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.