Miért hagyta ott az előző munkahelyét? – Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!

by | aug 19, 2015 | Állásinterjú

Miert-hagyta-ott-az-elozo-munkahelyet_150x150Ha nem vagy már pályakezdő, akkor szinte biztos, hogy rákérdeznek az állásinterjún, hogy miért hagytad ott az előzős munkahelyed, miért váltottál.
Nézzük, hogyan hozd ki a legtöbbet a válaszodból:

Ne kritizáld az előző főnököd!

Függetlenül attól, hogy mi történt a munkahelyeden, hogy miért döntöttél úgy, hogy váltasz, ne kritizáld az előző munkaadódat az állásinterjún!
Ha mégis megteszed, az interjúztatónak akaratlanul is az jut majd az eszébe, hogy vajon róla vagy
az ő cégéről is így nyilatkozol majd a következő interjún, ha mégsem jön össze az együttműködés.

ÉRDEKES: Mesélne magáról? – Így válaszolj erre a kérdésre!

Egy HR-s barátom mesélte a következő történetet.
Éppen egy ígéretes jelöltet hallgatott meg, aki tökéletesen alkalmasnak tűnt a pozícióra. Mikor megkapta ezt a kérdést, a jelölt elmesélte, hogy ez előző főnöke borzalmas volt, állandóan túlóráznia kellett és utálta a munkáját. A jelölt sajnos nem tudta, hogy a korábbi cége éppen akkor írt alá egy szerződést azzal a vállalattal, ahová jelentkezett.

A barátom pedig semmiképp nem akart felvenni egy olyan embert, aki így viszonyul – jogosan vagy nem – az egyik legfontosabb jövőbeni üzleti partnerükhöz. A jelöltnek természetesen fogalma sem volt róla, hogy végül miért utasították el.

Minta válaszok:

„Untam a munkámat, rutinná vált számomra az egész. Nem tudtam fejlődni, nekem pedig szükségem van az új kihívásokra.”

„A családi körülményeim miatt költöztem ebbe a városba, ezért kellett otthagynom a korábbi állásomat.”

„Úgy döntöttem, hogy más irányba szeretném folytatni a karrieremet. A korábbi munkahelyemen pedig erre nem volt lehetőségem.”

„Nemrég szereztem meg az új képesítésemet, és olyan állást szeretnék, ahol használhatom ezt a szaktudást.”

„Azért hagytam ott az előző állásomat, mert több időt akartam tölteni a családommal. Olyan állást keresek, amely rugalmasabb beosztást kínál.”

„Szeretnék végre egy stabil piaci pozícióval rendelkező cégnél dolgozni, ahol több lehetőségem van a fejlődésre.”

blog_reklam

„Az előző munkahelyem a város másik részén volt. Naponta több órát töltöttem utazással. Ezért szeretnék egy olyan cégnél dolgozni, amely közelebb van az otthonomhoz, és így több időt tölthetek a családommal.”

„Őszintén szólva nem akartam váltani, de megláttam ezt a hirdetést, és remek, új kihívásnak tűnt számomra, ahol maximálisan kihasználhatom a képességeimet, amire nem mindig van lehetőség a jelenlegi munkahelyemen.” 

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.