Cvonline.hu

Miért hagyta ott az előző munkahelyét? – Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!

Miert-hagyta-ott-az-elozo-munkahelyet_150x150Ha nem vagy már pályakezdő, akkor szinte biztos, hogy rákérdeznek az állásinterjún, hogy miért hagytad ott az előzős munkahelyed, miért váltottál.
Nézzük, hogyan hozd ki a legtöbbet a válaszodból:

Ne kritizáld az előző főnököd!

Függetlenül attól, hogy mi történt a munkahelyeden, hogy miért döntöttél úgy, hogy váltasz, ne kritizáld az előző munkaadódat az állásinterjún!
Ha mégis megteszed, az interjúztatónak akaratlanul is az jut majd az eszébe, hogy vajon róla vagy
az ő cégéről is így nyilatkozol majd a következő interjún, ha mégsem jön össze az együttműködés.

ÉRDEKES: Mesélne magáról? – Így válaszolj erre a kérdésre!

Egy HR-s barátom mesélte a következő történetet.
Éppen egy ígéretes jelöltet hallgatott meg, aki tökéletesen alkalmasnak tűnt a pozícióra. Mikor megkapta ezt a kérdést, a jelölt elmesélte, hogy ez előző főnöke borzalmas volt, állandóan túlóráznia kellett és utálta a munkáját. A jelölt sajnos nem tudta, hogy a korábbi cége éppen akkor írt alá egy szerződést azzal a vállalattal, ahová jelentkezett.

A barátom pedig semmiképp nem akart felvenni egy olyan embert, aki így viszonyul – jogosan vagy nem – az egyik legfontosabb jövőbeni üzleti partnerükhöz. A jelöltnek természetesen fogalma sem volt róla, hogy végül miért utasították el.

Minta válaszok:

„Untam a munkámat, rutinná vált számomra az egész. Nem tudtam fejlődni, nekem pedig szükségem van az új kihívásokra.”

„A családi körülményeim miatt költöztem ebbe a városba, ezért kellett otthagynom a korábbi állásomat.”

„Úgy döntöttem, hogy más irányba szeretném folytatni a karrieremet. A korábbi munkahelyemen pedig erre nem volt lehetőségem.”

„Nemrég szereztem meg az új képesítésemet, és olyan állást szeretnék, ahol használhatom ezt a szaktudást.”

„Azért hagytam ott az előző állásomat, mert több időt akartam tölteni a családommal. Olyan állást keresek, amely rugalmasabb beosztást kínál.”

„Szeretnék végre egy stabil piaci pozícióval rendelkező cégnél dolgozni, ahol több lehetőségem van a fejlődésre.”

blog_reklam

„Az előző munkahelyem a város másik részén volt. Naponta több órát töltöttem utazással. Ezért szeretnék egy olyan cégnél dolgozni, amely közelebb van az otthonomhoz, és így több időt tölthetek a családommal.”

„Őszintén szólva nem akartam váltani, de megláttam ezt a hirdetést, és remek, új kihívásnak tűnt számomra, ahol maximálisan kihasználhatom a képességeimet, amire nem mindig van lehetőség a jelenlegi munkahelyemen.” 

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Megosztás:

Advertisement