Mit mondj a volt főnöködről az állásinterjún?

by | aug 28, 2015 | Állásinterjú

állásinterjún meglepődő nőSzámíts rá, hogy az állásinterjún kérdezni fognak majd a legjobb és a legrosszabb főnökeidről, tudni akarják, hogy te mit vársz el egy felettestől és mit tennél akkor, ha a főnököd elviselhetetlen lenne. Amikor a korábbi vezetőidről, a velük kialakított munkakapcsolatról kérdeznek, soha ne mond, hogy nem kedvelted őket. Elmondom miért: 

Minden negatív megnyilvánulás az állásinterjún, egy intő jel a HR-esnek, arról, hogy vajon mit fogsz mondani később az ő vezetőiről és cégéről, ha majd esetleg felvesznek. Nézzük, hogyan válaszolj a főnökökkel kapcsolatos kérdésekre:

Mit vár el a felettesétől?

„Azt a munkahelyi környezetet értékelem, ahol a vezetők ismerik az alkalmazottak igényeit és erősségeit. Ahol senkit sem favorizálnak teljesítmény nélkül.”

ÉRDEKES: Ön hazaviszi a munkáját? – Így felelj!

„Azt szeretném, ha bizalommal fordulhatnék a főnökömhöz akkor, ha van egy problémám. Legyen velem őszinte, mondja meg, ha van olyan terület a munkámban, amit máshogy kellene csinálnom.”

Ki volt a legjobb főnöke?

„Minden korábbi főnökömtől sokat tanulhattam. A jóktól megtanultam, hogy mit hogyan csináljak, a rosszaktól megtanultam, hogy mit ne csináljak.”

Voltak-e valaha nehézségei az előző főnökével?

„Azt kell mondanom, hogy szerencsére soha nem voltak nehézségeim a kollégáimmal. Igyekszem mindenkivel megtalálni a közös hangot, ezért jól tudok együttműködni a nehéz emberekkel is.”

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

Hogyan írná le önt a volt főnöke?

„A volt főnököm azt mondaná rólam, hogy igazi problémamegoldó típus vagyok. Az előző cégemnél én feleltem az értékesítésért, a kapcsolatfelvételtől egészen a zárásig, és ezt a munkát nagyrészt egyedül és önállóan végeztem. Néhány kollégám nehezményezte ezt a helyzetet, de én nagyon élveztem ezt az autonómiát.”

Mit tenne akkor, ha tudná, hogy a főnöke téved?

„Ez az adott helyzettől és a vezető személyiségétől függ” (Ez szerintem az ideális válasz). (Aztán hozz egy példát:) „Az előző főnököm például nem szerette, ha bárki is megkérdőjelezi a tekintélyét. Ő viszonylag új volt a szakmában, mi beosztottak pedig régi motorosnak számítottunk. Ugyanakkor nem akart belelátni a folyamatokba, csak a végeredmény érdekelte. Ezért nem vitatkoztam vele, ha valami irracionális utasítást adott, hanem a saját módszerem szerint elvégeztem a munkát, és elértem a kívánt eredményt. Ő elégedett volt, mert megkapta, amit akart, és én is elégedett voltam, mert nem kellett vele feleslegesen vitatkoznom.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.