Ön hazaviszi a munkáját? – Így felelj!

by | aug 8, 2015 | Állásinterjú

otthoni munkaEz az állásinterjúk során az egyik legnehezebb kérdés. A munkáltató több okból szokott rákérdezni erre. Egyrészt kíváncsi arra, hogy be tudod-e fejezni a munkádat a határidőn belül. Másrészt tudni akarja, hogy mennyire fontos számodra a munka és a magánélet egyensúlya. De az is elképzelhető, hogy olyan alkalmazottat keres, aki hozzá van szokva ahhoz, hogy az egész élete a munkája körül forog.

Akárhogy is, a válaszod döntő fontosságú lehet.

Hogyan válaszolj?

Mielőtt válaszolsz, szerezz információkat, és gondolkozz el a vállalati kultúráról.
Ha úgy érzed, hogy a munkáltató az időgazdálkodási készséget értékeli, akkor azt a képességedet emeld ki, hogy képes vagy határidő előtt végezni a feladatokkal a munkaidőn belül, ezért nincs szükség arra, hogy hazavidd a munkádat, és a munka végeztével a családodra koncentrálhatsz.

Ha az adott cég elvárja az alkalmazottaktól, hogy rendszeresen túlórázzanak, akkor azt hangsúlyozd, hogy lelkes és elkötelezett vagy, aki hajlandó akár otthon is dolgozni csak azért, hogy minőségi munkát tegyen le az asztalra.

blog_reklam

Ha nem vagy biztos abban, hogy pontosan mit keres a munkáltató, akkor a legjobb kiemelni a szervezői és időgazdálkodási készségedet, de ugyanakkor elmondani, hogy különleges helyzetekben hajlandó vagy hazavinni a munkádat.

A kérdés számodra is egy lehetőség arra, hogy eldöntsd, neked való-e ez az állás, vagy sem. Ha rendszeresen kell majd hazavinned a munkádat, de neked szükséged van szabadidőre, akkor jobb, ha egy másik állást keresel.

ÉRDEKES:  Ön miért akar ennél a cégnél dolgozni? – Így felelj!

Minta Válaszok:

„Ha szükséges, akkor természetesen hazaviszem a munkámat. Fontos számomra, hogy betartsam a határidőket, és nem probléma, ha ezért néha otthon is dolgoznom kell.”

„Amikor elkezdek dolgozni egy feladaton, akkor készítek egy időbeosztást magamnak, ami lehetővé teszi számomra, hogy ne ússzak el és ne kelljen otthon dolgoznom. Ugyanakkor tudom, hogy néha bejönnek sürgős munkák és váratlan események, ezért mindig hajlandó vagyok hazavinni a munkát, ha szükséges.”

„Gyakran viszem haza a munkámat, amikor szorít a határidő. De a családommal töltött idő nagyon értékes a számomra, ezért igyekszem ezt tényleg csak a rendkívüli helyzetekre korlátozni.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.