Ön miért akar ennél a cégnél dolgozni? – Így felelj!

by | júl 27, 2015 | Állásinterjú

On-miert-akar-itt-dolgozni_150x150A munkáltató ki akarja deríteni, hogy valóban elgondolkodtál-e azon miért akarsz az ő cégénél dolgozni, és nem csak azért jöttél ide, mert véletlenül megláttad az álláshirdetésüket.

Amikor felteszik neked ezt a kérdést, kell, hogy legyen 2-3, nyomós érved arra, hogy miért ennél a cégnél képzeled el a jövődet és nem egy másiknál.

Erre a kérdésre nincs jó és rossz válasz, csak meggyőző és nem meggyőző. Mindenképp nézd meg a cég honlapját, ismered meg a vállalat küldetését, a termékének és/vagy szolgáltatásának jellemzőit.

ÉRDEKES: Ön mit tart a legnagyobb gyengeségének? – Így felelj

Legyél tisztában azzal, hogy te mit tudsz nyújtani nekik. A készségeid, tanulmányaid és szakmai tapasztalatod mennyire van összhangban a cég elvárásaival, értékeivel és küldetésével.

A válaszodból derüljön ki, hogy téged nem a fizetés, a céges mobil és az étkezési hozzájárulás érdekel. Végeztél előzetesen kutató munkát, szelektáltál és végül ennél a cégnél döntöttél, itt képzeled el a jövődet.

Rossz Válasz: „Mindig ennél a cégnél akartam dolgozni. Régóta ismerem és használom a termékeiket. Ez az állás pedig kiváló lehetőség lenne számomra, hogy tanuljak és fejlődjek.”

blog_reklam

(A válasz jól kezdődik, de ezután a jelölt arról kezd el beszélni, hogy miként profitálhatna ő az állásból. Nem derül ki, hogy mit nyer a cég azzal, ha alkalmazza őt. Nem világos, hogy miért akar a cégnél dolgozni, és hogy szerinte melyek a termék előnyei.)

Jó Válasz: „A kutatásaim alapján kiderült, hogy az önök cége piacvezető. A honlapjukon találtam néhány érdekes információt arról, hogy milyen termékeket terveznek bevezetni a jövőben. Mindenképp az önök cégénél szeretnék dolgozni és úgy gondolom, hogy tapasztalataimmal és a szaktudásommal a segítségükre lennék abban, hogy még sikeresebbek legyenek.”

(A válaszból kiderül, hogy a jelölt végzett kutatómunkát. Átnézte a cég piaci helyzetét, a honlapját és ismeri a terveiket. Végül pedig elmondja, miért érné meg az adott vállalatnak, hogy őt alkalmazza.)

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner