Ön miért akar ennél a cégnél dolgozni? – Így felelj!

by | júl 27, 2015 | Állásinterjú

On-miert-akar-itt-dolgozni_150x150A munkáltató ki akarja deríteni, hogy valóban elgondolkodtál-e azon miért akarsz az ő cégénél dolgozni, és nem csak azért jöttél ide, mert véletlenül megláttad az álláshirdetésüket.

Amikor felteszik neked ezt a kérdést, kell, hogy legyen 2-3, nyomós érved arra, hogy miért ennél a cégnél képzeled el a jövődet és nem egy másiknál.

Erre a kérdésre nincs jó és rossz válasz, csak meggyőző és nem meggyőző. Mindenképp nézd meg a cég honlapját, ismered meg a vállalat küldetését, a termékének és/vagy szolgáltatásának jellemzőit.

ÉRDEKES: Ön mit tart a legnagyobb gyengeségének? – Így felelj

Legyél tisztában azzal, hogy te mit tudsz nyújtani nekik. A készségeid, tanulmányaid és szakmai tapasztalatod mennyire van összhangban a cég elvárásaival, értékeivel és küldetésével.

A válaszodból derüljön ki, hogy téged nem a fizetés, a céges mobil és az étkezési hozzájárulás érdekel. Végeztél előzetesen kutató munkát, szelektáltál és végül ennél a cégnél döntöttél, itt képzeled el a jövődet.

Rossz Válasz: „Mindig ennél a cégnél akartam dolgozni. Régóta ismerem és használom a termékeiket. Ez az állás pedig kiváló lehetőség lenne számomra, hogy tanuljak és fejlődjek.”

blog_reklam

(A válasz jól kezdődik, de ezután a jelölt arról kezd el beszélni, hogy miként profitálhatna ő az állásból. Nem derül ki, hogy mit nyer a cég azzal, ha alkalmazza őt. Nem világos, hogy miért akar a cégnél dolgozni, és hogy szerinte melyek a termék előnyei.)

Jó Válasz: „A kutatásaim alapján kiderült, hogy az önök cége piacvezető. A honlapjukon találtam néhány érdekes információt arról, hogy milyen termékeket terveznek bevezetni a jövőben. Mindenképp az önök cégénél szeretnék dolgozni és úgy gondolom, hogy tapasztalataimmal és a szaktudásommal a segítségükre lennék abban, hogy még sikeresebbek legyenek.”

(A válaszból kiderül, hogy a jelölt végzett kutatómunkát. Átnézte a cég piaci helyzetét, a honlapját és ismeri a terveiket. Végül pedig elmondja, miért érné meg az adott vállalatnak, hogy őt alkalmazza.)

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.