Ön miért akar itt dolgozni? – Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!

by | szept 28, 2015 | Állásinterjú

On-miert-akar-itt-dolgozni_150x150Az interjún szinte minden alkalommal felteszik ezt a kérdést a pályázóknak, és egy szimpla „sok pozitívumot hallottam a cégről” válasz nem elég.

A munkáltató tudni akarja, hogy kik azok a jelöltek, akik ténylegesen munkát fektetnek majd abba, hogy javítsák a cég hatékonyságát, és kik azok, akik csak egy jó fizetést akarnak és egy céges autót.

Hogyan készülj fel?

Az interjúztató a válasz során azt igyekszik megállapítani, hogy milyen ismeretekkel rendelkezel a cégéről. A legjobb, ha előre felkészülsz, vagyis

  • megnézed a cég honlapját
  • az összes fellelhető cikket elolvasod a cégről és a vezetőkről a szakmai sajtóban, az interneten és a LinkedIn-en.

Így el tudod majd mondani, hogy milyen előnyökkel jár, ha itt dolgozhatsz. De ne csak az előnyökről beszélj. Próbáld meg kitalálni, hogy a cég küldetése és értékei hogyan kerülnek összhangba a te személyes céljaiddal.

ÉRDEKES: Mi motiválja önt? – Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!

Kapcsolati tőke

Ha van személyes kapcsolatod az adott vállalatnál, akkor érdemes őt is megkérni, mondja el, hogy a cég pontosan mit keres a leendő alkalmazottakban. Minél részletesebb információkkal szolgál, annál inkább megkönnyíti a helyzeted.

Minta Válaszok:

Bár a kérdés arról szól, hogy te miért akarsz náluk dolgozni, ne felejtsd el, arról kell meggyőznöd az interjúztatót, hogy ők profitálnak majd abból, ha alkalmaznak téged.

„Az Önök cége – egy kiemelkedő üzleti modell segítségével – nemcsak piacvezető, de azt láttam a Facebook oldalukon, hogy a felhasználóik nagyon lelkesednek a termékeik iránt. Be kell vallanom, én is használom őket, és nagyon szeretnék részese lenni a termék értékesítésének.”

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

„Az Önök cégénél dolgozik néhány volt kollégám. Elmondták, hogy önök mennyire támogatják az egyéni kezdeményezéseket a cégen belül. Minden vágyam, hogy én is egy ilyen munkahelyen dolgozhassak.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.