Ön miért akar itt dolgozni? – Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!

by | szept 28, 2015 | Állásinterjú

On-miert-akar-itt-dolgozni_150x150Az interjún szinte minden alkalommal felteszik ezt a kérdést a pályázóknak, és egy szimpla „sok pozitívumot hallottam a cégről” válasz nem elég.

A munkáltató tudni akarja, hogy kik azok a jelöltek, akik ténylegesen munkát fektetnek majd abba, hogy javítsák a cég hatékonyságát, és kik azok, akik csak egy jó fizetést akarnak és egy céges autót.

Hogyan készülj fel?

Az interjúztató a válasz során azt igyekszik megállapítani, hogy milyen ismeretekkel rendelkezel a cégéről. A legjobb, ha előre felkészülsz, vagyis

  • megnézed a cég honlapját
  • az összes fellelhető cikket elolvasod a cégről és a vezetőkről a szakmai sajtóban, az interneten és a LinkedIn-en.

Így el tudod majd mondani, hogy milyen előnyökkel jár, ha itt dolgozhatsz. De ne csak az előnyökről beszélj. Próbáld meg kitalálni, hogy a cég küldetése és értékei hogyan kerülnek összhangba a te személyes céljaiddal.

ÉRDEKES: Mi motiválja önt? – Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!

Kapcsolati tőke

Ha van személyes kapcsolatod az adott vállalatnál, akkor érdemes őt is megkérni, mondja el, hogy a cég pontosan mit keres a leendő alkalmazottakban. Minél részletesebb információkkal szolgál, annál inkább megkönnyíti a helyzeted.

Minta Válaszok:

Bár a kérdés arról szól, hogy te miért akarsz náluk dolgozni, ne felejtsd el, arról kell meggyőznöd az interjúztatót, hogy ők profitálnak majd abból, ha alkalmaznak téged.

„Az Önök cége – egy kiemelkedő üzleti modell segítségével – nemcsak piacvezető, de azt láttam a Facebook oldalukon, hogy a felhasználóik nagyon lelkesednek a termékeik iránt. Be kell vallanom, én is használom őket, és nagyon szeretnék részese lenni a termék értékesítésének.”

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

„Az Önök cégénél dolgozik néhány volt kollégám. Elmondták, hogy önök mennyire támogatják az egyéni kezdeményezéseket a cégen belül. Minden vágyam, hogy én is egy ilyen munkahelyen dolgozhassak.”

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner