2015 őszi állásbörzék

by | szept 10, 2015 | Karriertanácsok

A2015 oszi allasborzek_150x150z ősz beköszöntével fellendül a munkaerőpiac. Nem véletlen, hogy ilyenkor veszi kezdetét az állásbörzék időszaka is. Szeptember végén a HVG állásbörzével indul a szezon.

Cikkünkben összegyűjtöttük a 2015 őszi félévben megrendezésre kerülő állásbörzék időpontjait, valamint az állásbörzére való felkészülés hatékony lépéseit. Nehogy lemaradj róluk!

2015. szeptember 23-24. HVG Állásbörze

2015. szeptember 30. Szegedi Tudományegyetem Állásbörze

2015. október 7. Corvinus Őszi Állásbörze

2015. október 14-15. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Állásbörze

2015. október 28-30. AUTOMOTIVE HUNGARY

De mik a teendők?  Hogyan is készüljünk fel egy állásbörzére?

Célkitűzés

Egy jó állásbörze előadásai, személyes tanácsai segítenek a céljaid elérésében. Ehhez azonban tisztába kell lenned a pontos célkitűzéseiddel. Gondold végig, hogy milyen területen, milyen jellegű állást szeretnél végezni.

blog_reklam

Információgyűjtés

Térképezd fel, hogy mely cégek biztosítják a terveidnek megfelelő lehetőségeket. Készíts listát azokról a kiállító cégekről, akiket meg szeretnél látogatni és gyűjts róluk minél több információt. Kérdéseidet jegyezd fel. És kérdezz bátran! Az elmondottak alapján jobban eltudod dönteni, hogy tényleg neked való-e a munka vagy sem.

Bemutatkozás és megjelenés

Öltözz az alkalomhoz illően és legyél ápolt, hiszen az első benyomás nagyon fontos. Lányoknak a szoknya blúzzal, fiúknak az ing nadrággal párosítás javasolt. Önéletrajzodat vidd magaddal nyomtatott és elektronikus formában is. És gondold végig, hogyan mutatkoznál be röviden egy percben.

Eredményes álláskeresést kívánunk!