4 egyszerű kérdés, amivel népszerűbbé válhatsz az irodában

by | nov 18, 2015 | Karriertanácsok

4 egyszeru kerdes_ 150x150 Mindenki számára fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljon a kollégáival, hiszen manapság több időt töltünk a munkatársainkkal, mint a családunkkal, barátainkkal. De hogyan lehetünk népszerűek, anélkül, hogy tolakodónak tartanának minket? Vannak olyan mondatok, amelyek zsigerből negatív megítélést váltanak ki munkatársainkból és vannak, amelyek azonnal mosolyt csalnak a kollégák arcára és kitűnően ápolják a kapcsolatot. A mashable.com internetes portál összegyűjtött négy egyszerű kérdés, amivel népszerűbbé válhatsz a munkatársaid körében.

Hogyan segíthetnék?

Természetesen mindenki a saját feladataid végzi, de ha úgy látod a kollégád állandóan túlterhelt, kérdezd meg tőle miben tudnál segíteni? Garantáltan nagyon hálás lesz érte, és a kapcsolatotok is szorosabb lesz. Valamint, hogy hajlandó vagy alkalmazkodni, változtatni saját menetrendedet, azt is bizonyítja, hogy milyen kiváló csapatjátékos vagy.

ÉRDEKES: Hogyan kezeljük a rossz főnököt?

Akarsz mesélni róla?

Ha túl elfoglalt vagy és nem tudsz segíteni a kollégádnak, akkor is biztosan van néhány perced, hogy meghallgasd őt. Néha egy őszinte beszélgetés is elég valakinek, hogy azután gördülékenyen folytassa a munkát. A kiemelkedő figyelem hatására nagyszerűen érzi majd magát és tudja a későbbiekben is számíthat rád.

Mi a véleményed erről?

Ne magunkról tartsunk kiselőadást, hanem érdeklődjük a másik gondolatai felől. „Van valami ötleted? Mit gondolsz erről a témáról?” Kellemes érzés, amikor tudatosul a partneredben, hogy érték a véleménye számodra.

blog_reklam

Kérsz egy csésze kávét?

Az együtt töltött idő a legalkalmasabb a kimagasló kapcsolatok építésére. Ám sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy ugyanazzal az egy, kettő, három személlyel töltjük a szüneteket. Időnként menj kávézni a másik asztalnál ülő lánnyal, vagy az új alkalmazottal, remek alkalom, hogy jobban megismerjétek egymást, és pozitív irányba vezéreld a megítélésed.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.