4 egyszerű kérdés, amivel népszerűbbé válhatsz az irodában

by | nov 18, 2015 | Karriertanácsok

4 egyszeru kerdes_ 150x150 Mindenki számára fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljon a kollégáival, hiszen manapság több időt töltünk a munkatársainkkal, mint a családunkkal, barátainkkal. De hogyan lehetünk népszerűek, anélkül, hogy tolakodónak tartanának minket? Vannak olyan mondatok, amelyek zsigerből negatív megítélést váltanak ki munkatársainkból és vannak, amelyek azonnal mosolyt csalnak a kollégák arcára és kitűnően ápolják a kapcsolatot. A mashable.com internetes portál összegyűjtött négy egyszerű kérdés, amivel népszerűbbé válhatsz a munkatársaid körében.

Hogyan segíthetnék?

Természetesen mindenki a saját feladataid végzi, de ha úgy látod a kollégád állandóan túlterhelt, kérdezd meg tőle miben tudnál segíteni? Garantáltan nagyon hálás lesz érte, és a kapcsolatotok is szorosabb lesz. Valamint, hogy hajlandó vagy alkalmazkodni, változtatni saját menetrendedet, azt is bizonyítja, hogy milyen kiváló csapatjátékos vagy.

ÉRDEKES: Hogyan kezeljük a rossz főnököt?

Akarsz mesélni róla?

Ha túl elfoglalt vagy és nem tudsz segíteni a kollégádnak, akkor is biztosan van néhány perced, hogy meghallgasd őt. Néha egy őszinte beszélgetés is elég valakinek, hogy azután gördülékenyen folytassa a munkát. A kiemelkedő figyelem hatására nagyszerűen érzi majd magát és tudja a későbbiekben is számíthat rád.

Mi a véleményed erről?

Ne magunkról tartsunk kiselőadást, hanem érdeklődjük a másik gondolatai felől. „Van valami ötleted? Mit gondolsz erről a témáról?” Kellemes érzés, amikor tudatosul a partneredben, hogy érték a véleménye számodra.

blog_reklam

Kérsz egy csésze kávét?

Az együtt töltött idő a legalkalmasabb a kimagasló kapcsolatok építésére. Ám sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy ugyanazzal az egy, kettő, három személlyel töltjük a szüneteket. Időnként menj kávézni a másik asztalnál ülő lánnyal, vagy az új alkalmazottal, remek alkalom, hogy jobban megismerjétek egymást, és pozitív irányba vezéreld a megítélésed.