4 tanács a hatékony ebédszünetért

by | nov 11, 2015 | Karriertanácsok

4 tanacs a hatekony ebedszunetert_150x150Veled is előfordult már, hogy nem volt időd ebédelni és az íróasztalodnál majszoltad el a szendvicsedet? Pedig az egy órás ebédidő sokkal eredményesebb is lehet ennél. Akár egy ügyféltalálkozóról van szó, vagy egy kis önmagadban való elmélyülésről az ebédszünet nagyon hasznos lehet a nap folyamán. Összegyűjtöttük nektek mit is érdemes ilyenkor csinálni a siker érdekében.

Ne egyél egyedül

Használj ki minden lehetőséget a kapcsolatépítésre, új emberek megismerésére, vagy csak egy jó beszélgetésre a régiekkel. Ahhoz, hogy igazán sikeres légy nagyon fontos a tartós kapcsolatok kialakítása másokkal, aminek az egyik legjobb módja az ebéd közbeni megbeszélés.

blog_reklam

Olvass

Ha különösen túlterhelt napod van, könnyen előfordulhat, hogy ebédidőben is dolgozol. Pedig ilyenkor kifejezetten fontos a megfelelő kikapcsolódás, annak érdekben, hogy délután is a maximumot tudd nyújtani. Az olvasás mentális kikapcsolódást nyújt és segít koncentrálni a még megoldandó feladatokra is.

Szervezd meg a magánéleti teendőket

Az ebédidőd használhatod a munkán kívüli teendők intézésére is. A manapság nagy problémát okozó munka-magánélet egyensúly felborulását ellensúlyozhatod, ha listát készítesz munkahelyi és magánéleti teendőidről egyaránt. Előre kalkulálhatsz majd a szabadidőddel, így elkerülheted egyensúly felborulásának káros fizikai és lelki következményeit.

Érdekes: A munka-magánélet egyensúlyvesztés következményei

Használd lazításra

Szakértők szerint az optimális mennyiségű alvás 7-8 óra, azonban mai rohanó világunkban, sokszor alig alszunk fele ennyit. Az alvás nagy hatással van a karrierünkre, a kapcsolatainkra, a kreativitásunkra, jól látható, hogy az élet számos területét befolyásolja. Miért ne használhatnád az ebédidőd egy kis szundításra?

Jól látható, hogy milyen hatékonnyá teheted az ebédidőd, tehát győződj meg róla, hogy az szerepel a napi menetrendedben. A „Túl sok dolgom van, ma kihagyom az ebédet” és ehhez hasonló gondolatokat mindenképpen gyorsan hessegesd el.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.