5 dolog, amire Homer Simpson megtanított minket

by | aug 19, 2015 | Karriertanácsok

http://cdn.desktopwallpapers4.me/Aki esetleg nem ismerné Homer Simpsont, a Simpson család amerikai rajzfilmsorozat főszereplője. Homer emlékezet óta a Spriengfieldi atomerőműben dolgozik.

Annak ellenére, hogy időnként elalszik munka közben, régesrég a csapat tagja. A Theundercoverrecruiter.com összefoglalta azokat a hasznos tanácsokat, melyeket Homer megtanít nekünk a TV képernyőjén keresztül.

Tehát mit tanácsol a rajzfilmhős?

Bátran kísérletezz

Amit Homer mindenképpen megtanított számunkra, hogy az új dolgok miatt válik izgalmassá az élet. Volt már kaszkadőr, űrhajós és bolti eladó is, de végül mindig az atomerőmű mellett döntött.

ÉRDEKES: Miért betegszünk meg, amikor szabadságra megyünk?

Ne érezd úgy, hogy egész életedben egy munkakörben kell dolgoznod. Ha valami másra vágysz, vágj bele, ha nem jön össze, legalább megpróbáltad.

Keress motivációt

Nagyon fontos valóban átgondolni, hogy miért csinálod azt, amit. Homer Simpson megmutatta nekünk, hogy amilyen könnyen el lehet veszteni a motivációnkat, olyan könnyen vissza is lehet szerezni azt, csak át kell gondolni a prioritást.

Mindig szánj időt a céljaidra és gondold  végig mit teszel értük!

Soha ne hagyd abba a tanulást

Mindig légy nyitott a tanulásra! És ne feledd, a folyamatos fejlődés a kulcs, legyél gyakornok, üzletvezető, vagy akár vezérigazgató.

A kemény munka kifizetődő lesz

Néha úgy tűnhet, hogy a kemény munkád észrevétlen marad, de hidd el megéri.

„Fiam, ha valamit igazán akarsz az életben keményen meg kell dolgoznod érte. Most viszont csend! Hamarosan bejelentik a lottó számokat.”- mondta Homer Simpson.

blog_reklam

Az együttműködés a kulcs

Rajzfilmhősünk és a barátai teljesen átlagos emberek, együtt azonban tökéletes zenekart alkotnak. Ugyanez igaz a munkára is. A csapatmunka javítja a munkavégzés minőségét, valamint nagyszerű módja annak, hogy megismerd a kollégákat.

A kreatív és hatékony munkavégzés a kollégákkal együtt könnyebben megvalósítható.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.