6 tipp, hogyan spóroljunk időt reggelente

by | ápr 30, 2015 | Karriertanácsok

6-tipp,-hogyan-spóroljunk-időt-reggelente_150x150Amennyiben nem mi vagyunk a korán kelés mintapéldái, akkor valószínűleg minden egyes reggelt valóságos próbatételnek élünk meg, mielőtt elindulnánk a munkahelyünkre. Szó mi szó, néha még a korán kelő típusoknak is gondot okoznak a reggeli órák.

A Mashable cikke alapján összegyűjtöttünk néhány tippet és tanácsot, mely segíthet nekünk néhány értékes percet megtakarítani a reggeli órákból.

1. Ne kapcsoljuk be a szundit!

Becsapjuk magunkat, ha azt hisszük, hogy az a plusz 10 perc majd nagy változást produkál. Ha sikerül visszaaludnunk ez idő alatt, akkor csak még álmosabban fogunk felkelni miután másodszor is megszólal az ébresztő.

Próbáljuk meg hozzászoktatni magunkat, hogy az első ébresztésre felkelünk azért, hogy jobban, még hatékonyabban kezdjük a napot!

ÉRDEKES: Hogyan lendüljünk túl a délutáni holtponton?

2.  Tusolás időre

Kényszerítsük magunkat, hogy gyorsabban, rövidebb idő alatt tusoljunk le. Akár erre is állíthatunk be ébresztést, ami figyelmeztet minket, hogy mikor kell elzárnunk a vizet. A jó hír, hogy így nem csak időt, de még vizet is spórolunk magunknak.

3. Kávé időzítve

Ha te is abba a csoportba tartozol, akik jóformán semmire nem képesek a reggeli kávé elfogyasztása előtt, akkor érdemes beszerezned egy programozható kávéfőzőt. Így nem reggel kell bajlódnod a kávé lefőzésével, ráadásul már a kávé illatára ébredhetsz fel.

4. Előző éjjel készítsd ki mit veszel fel másnap

Nagyon sok felesleges idő megy el sokaknál reggelente azzal, hogy a ruhásszekrény előtt állva tanakodnak, mit is vegyenek fel aznap. Ennek elkerülésére nézzük meg előző este az időjárás jelentést és előre készítsük ki, hogy mit veszünk fel másnap.

5. Hideg reggeli

Ne adjunk magunknak plusz munkát azzal, hogy meleg reggelit készítünk. A hideg reggelik elkészítése gyorsabb és ugyanolyan egészséges. Próbáljunk meg sok gyümölcsöt fogyasztani reggelire.

6. Készítsünk magunknak emlékeztetőt

Reggelente, főleg ha még késésben is vagyunk, nehéz működésbe hoznunk az emlékezőképességünket. Hogyha valami fontos dolog kell, hogy eszünkbe jusson reggelente, akkor inkább írjuk ki magunknak előtte lévő este egy cetlire, amit felragaszthatunk az ajtónkra. Ez csupán néhány percet vesz igénybe és mégis sok időt takarít meg nekünk másnap.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.