A hatékony otthoni munkavégzés titka

by | szept 18, 2015 | Karriertanácsok

A-hatekony-otthoni-munkavegzes-titka_150x150Az otthoni munka egyre elterjedtebb a mai világban. Akár csak időszakosan végzed otthon a munkát, akár állandó jelleggel mindenképpen hatékonynak kell lennie. Sokan úgy gondolják, hogy alapból termelékenyebb, ha szabadabb, munkahelyi megszorításoktól mentes körülmények között tudják végezni teendőiket. Az tény, hogy számos előnye van a távmunkának, azonban könnyen mellékvágányra csúszhatunk.

Nézzük, hogyan kerülhető el, hogy az otthoni munkavégzés kudarcba fulladjon.

Viselkedj úgy, mint egy átlagos munkanapon

A leggyakoribb hiba az otthoni munkavégzés során, ha megváltoztatod a megszokott menetrendet. Törekedj arra, hogy akkor kezd a munkát, amikor az irodában és nagyjából akkor is fejezd be. Ez ad egy kis keretet a napodnak és korlátozza a túlórázás veszélyét is.

Öltözz megszokottan

Egy esős hétfői napon a legjobb döntésnek tűnik, ha az egész napot pizsamában töltöd. De a kényelmes ruhák, csak a kényelmes kanapén való pihenést eredményezik. Ehelyett viselj hétköznapi, megszokott ruhákat. Ne feledd: Meggyőző megjelenés!

ÉRDEKES: A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot

Kapcsold ki a Facebook-ot és az összes közösségi médiát

Ez elég nyilvánvaló. A Facebook nagymértékben csökkenti a produktivitást. Szüntesd meg a munkaidő erejéig! A legjobb, ha korlátozod az összes közösségi médiát az otthoni munkavégzés során. Kapcsold ki az értesítéseket, így kiiktatod a zavaró tényezőket. Ilyen egyszerű!

Tervezd meg a napot

Mindig legyen egy terved, készíts feladatlistát ez az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb módszer a hatékonyság növelésére. Azonban a modern munkavégzés megenged némi rugalmasságot is. Például egy sétát a közeli kávézóba, kutya sétáltatást, vagy egy edzést. Ne érezd úgy, hogy egész álló nap otthon kell lenned, mert dolgozol.

blog_reklam

Légy rendezett

Semmi sem rosszabb, mint egy rendetlen munkahelyi környezet, vagy egy zavaros ütemterv. „Tiszta munkaterület, tiszta elme”. Tartsd rendezetten a munkafelületed és figyelj a nyugalomra.

Általánosságban elmondható, hogy az otthonról dolgozás nagy előny a mai rohanó világban. Ne halogasd a nehéz feladatokat, mindig azzal kezd a napod. Tartsd szem előtt a fenti nézőpontokat és garantált a produktív munkavégzés.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.