A hatékony otthoni munkavégzés titka

by | szept 18, 2015 | Karriertanácsok

A-hatekony-otthoni-munkavegzes-titka_150x150Az otthoni munka egyre elterjedtebb a mai világban. Akár csak időszakosan végzed otthon a munkát, akár állandó jelleggel mindenképpen hatékonynak kell lennie. Sokan úgy gondolják, hogy alapból termelékenyebb, ha szabadabb, munkahelyi megszorításoktól mentes körülmények között tudják végezni teendőiket. Az tény, hogy számos előnye van a távmunkának, azonban könnyen mellékvágányra csúszhatunk.

Nézzük, hogyan kerülhető el, hogy az otthoni munkavégzés kudarcba fulladjon.

Viselkedj úgy, mint egy átlagos munkanapon

A leggyakoribb hiba az otthoni munkavégzés során, ha megváltoztatod a megszokott menetrendet. Törekedj arra, hogy akkor kezd a munkát, amikor az irodában és nagyjából akkor is fejezd be. Ez ad egy kis keretet a napodnak és korlátozza a túlórázás veszélyét is.

Öltözz megszokottan

Egy esős hétfői napon a legjobb döntésnek tűnik, ha az egész napot pizsamában töltöd. De a kényelmes ruhák, csak a kényelmes kanapén való pihenést eredményezik. Ehelyett viselj hétköznapi, megszokott ruhákat. Ne feledd: Meggyőző megjelenés!

ÉRDEKES: A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot

Kapcsold ki a Facebook-ot és az összes közösségi médiát

Ez elég nyilvánvaló. A Facebook nagymértékben csökkenti a produktivitást. Szüntesd meg a munkaidő erejéig! A legjobb, ha korlátozod az összes közösségi médiát az otthoni munkavégzés során. Kapcsold ki az értesítéseket, így kiiktatod a zavaró tényezőket. Ilyen egyszerű!

Tervezd meg a napot

Mindig legyen egy terved, készíts feladatlistát ez az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb módszer a hatékonyság növelésére. Azonban a modern munkavégzés megenged némi rugalmasságot is. Például egy sétát a közeli kávézóba, kutya sétáltatást, vagy egy edzést. Ne érezd úgy, hogy egész álló nap otthon kell lenned, mert dolgozol.

blog_reklam

Légy rendezett

Semmi sem rosszabb, mint egy rendetlen munkahelyi környezet, vagy egy zavaros ütemterv. „Tiszta munkaterület, tiszta elme”. Tartsd rendezetten a munkafelületed és figyelj a nyugalomra.

Általánosságban elmondható, hogy az otthonról dolgozás nagy előny a mai rohanó világban. Ne halogasd a nehéz feladatokat, mindig azzal kezd a napod. Tartsd szem előtt a fenti nézőpontokat és garantált a produktív munkavégzés.