Ezért nem léptetnek elő

by | dec 23, 2015 | Karriertanácsok

Ezert-nem-leptetnek-elo_150x150Miből tudhatjuk, hogy tapasztalatlan képét festjük magunkról mások szemében. Úgy érezzük eleget bizonyítottunk ahhoz, hogy felelősségteljesebb munkát is ránk bízhassanak, kiismertük a munkakörünket, szeretnénk tovább fejlődni, előrébb jutni a ranglétrán. 

A felettesünk azonban továbbra sem bíz meg minket nagyobb volumenű feladatokkal és úgy látszik, az előléptetés fel sem merül a fejében. A Careerbuilder összegyűjtötte mely okokra vezethető vissza, hogy nem tudnak bennünket kellőképpen értékelni a vállalatnál:

Egyre rövidebb munkaidő

Amennyiben teljes állású munkaszerződésünk van, akkor legalább, minimum 8 órán át tart a munkaidőnk minden egyes nap.  Még ha bizonyos fokú rugalmasságot meg is enged a vállalat, minden cégnél van egy tipikus munkaidőtartam, amelyen belül érdemes megkezdeni valamint befejezni a munkát. Amennyiben szeretnénk, ha úgy tekintenének ránk, mint aki előre szeretne törni, akkor minta-munkavállalóvá kell válnunk.

Hogyan néz ki a célratörő munkavállaló reggele? 15-20 perccel a többiek előtt érkezik az irodába, hogy a kávét és a mosdót már a cégvezetők és a többi munkatárs előtt el tudja intézni.

Laza viselet

A vezetők tisztában vannak azzal mennyire nehéz a túlhajszolt munka mellett mindig összeszedettnek lenni. A leendő kollégák az interjúra a legtöbb esetben illően öltöznek fel – megfelelő öltözékben, rendszerezett frizurával, sminkkel és átgondolt kiegészítőkkel. Néhány hónap elteltével azonban ugyanezek az alkalmazottak úgy néznek ki, mint akik épp kikeltek az ágyból és a ruhájukban aludtak el előző este. Továbbá az ilyen munkavállalók gyakran semmilyen erőfeszítést sem tesznek azért, hogy kicsit rendbe szedjék magukat.

ÉRDEKES: A meditáció hatása a karrieredre

Tetszik nekünk vagy sem, a megjelenés számít a munkahelyen. A vállalatot is képviseljük a megjelenésünkkel ezért fontos, hogy megjelenésünkben is megfeleljünk a vállalati elvárásoknak, vagy afölött teljesítsünk.

Nem sürgős

Ahogy a megjelenés lazul, általában magával vonja a munka intenzitását is. A célratörő munkavállalóknál fontos a feladatok mielőbbi elvégzése. A legjobb módja az előléptetés megszerzésének, ha megmutatjuk milyen hatékonyan és hatásosan látjuk el a munkakörünket. Ha már mesterei vagyunk a feladatainknak, akkor itt az ideje, hogy rövidítsünk a feladatok elvégzésének idején, gyorsítsuk fel a munkatempónkat és javítsunk, hogy még hatékonyabban tudjuk elvégezni mielőtt elkezdtük. Ha nem tudjuk növelni a sebességet vagy az eredményeket esetleg mindkettőt, akkor kérdezzük meg magunktól mi lehet az oka – a munkáltató ugyanezt fogja tenni.

A siker tudatosságot igényel. Bizonyosodjunk meg róla, hogy tudjuk mit várnak el tőlünk és időszakosan kérjünk visszajelzést a munkánkról. A vezetőknek mindig van véleményük az alkalmazottakról, ha nem hallatják az csupán azt jelenti, hogy nem tudnánk hasznosítani.  Figyeljük meg önmagunkat, értékeljük át a visszajelzéseket és fókuszáljunk a fejlesztendő területeinkre és fokozzuk az erősségeinket. Ha időt szánunk önmagunk fejlesztésére, annak eredményeit észre fogja venni a munkáltató is.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.