Hogyan befolyásolja az alvás a karrieredet?

by | szept 29, 2015 | Karriertanácsok

alszik az íróasztalon Mai rohanó világunkban, zsúfolt napjainkban alvásra alig jut idő. Tudtad, hogy a kevés alvás csökkenheti a munkahelyi teljesítményed is?  A napi stressz, az időjárás változásai, vagy egy késő esti, nehéz vacsora is okozhat álmatlan éjszakákat. Ha ez az állapot azonban tartósan fennáll, a kóros kialvatlanság súlyos problémákat idézhet elő. A Theundercoverrecruiter.com összegyűjtötte, milyen hatással van az alvás hiánya a munkahelyi produktivitásra és mit tehetünk ennek elkerülése érdekében. 

Mennyi alvásra van szükségünk?

Egy átlagos felnőttnek 7-9 óra közötti alvásra van szüksége naponta. Azok, akik 6 óránál kevesebbet alszanak, bizonyítottan kevésbé hatékonyak a munka végzés során.

Akik rendszeresen 5 óránál kevesebbet alszanak, pedig olyan agyműködést produkáltak a kutatás során, akár egy ittas sofőr. Csökkent reakciókészség, koncentrációvesztés, lassúság.

blog_reklam

Hogyan befolyásolja az alvás hiány a munkahelyi teljesítményt?

A kialvatlanság negatív hatással van a kreativitásra és az innovációra. Aki nem alszik eleget, megnövekedik a stressz szintje, ami hátráltatja a munkavégzést és a motivációvesztést eredményez.

Mik a kialvatlanság jelei?

Ingerlékenység és rosszkedv.

Könnyen elfelejti a teendőket és a szokásosnál több figyelmet igényel a feladatok megoldása.

Szélsőséges esetben hallucinációt és szorongást is okozhat.

ÉRDEKES: A hatékony otthoni munkavégzés titka

Hogyan kerülheted el az alváshiányt?

Tanuld meg milyen egy pihentető, egészséges alvás.

Ne mobilozz! Kutatások kimutatták, hogy a laptop, telefon és egyéb elektronikai eszközök lefekvés előtti használata meghosszabbítja az elalvás folyamatát.

Kerüld a koffeint, főleg lefekvés előtt és mozogj rendszeresen!

Biztosíts, hogy a számodra megfelelő minőségű ágyban és ágyneműben kényelmesen tudj pihenni.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.