Hogyan lehetsz nagyszerű toborzási specialista?

by | okt 14, 2015 | Karriertanácsok

hogyan lehetsz nagyszeru toborzasi specialista_150x150 Toborzási területen szeretnél elhelyezkedni? Vagy már évek óta dolgozol a szakmában és szeretnéd kihozni magadból a maximumot? Összegyűjtöttük azokat az alapvető tulajdonságokat, amelyek szükségesek egy sikeres toborzási specialista számára.

Magabiztosság

Manapság a toborzás elég népszerűvé vált, kimondottan az extrovertált emberek körében. Nem véletlen, hiszen a munkakör magába foglalja a hatékony kapcsolatépítést, a könnyed kommunikációt temérdek emberrel, melyhez a magabiztossá határozottan előnyös. Egyrészről fontos, hogy bízz önmagadban, másrészről pedig ezt kell tanácsolnod a jelölteknek is.

Jó kommunikációs készség

Nagyon fontos, hogy kiváló kommunikációs készséggel rendelkezz telefonon, e-mailen és szemtől szemben való beszélgetés során egyaránt, hiszen a toborzás a hatékony kommunikációra támaszkodik. Jó hír, hogy a megfelelő kommunikáció fejleszthető, tanulható.

ÉRDEKES: Hogyan kezeljük a rossz főnököt?

Közvetlen viselkedés

A rokonszenves szakmai kapcsolatok kiépítése a jelöltekkel és az ügyfelekkel egyaránt, elengedhetetlen a jövőre nézve. Ha meg van az összhang, a bizalom is erősödik. Ha pozitív visszajelzést kapsz valószínű, hogy a legközelebb is veled szeretnének majd dolgozni, illetve nyugodt szívvel ajánlanak majd másoknak.

Erős értékesítői véna

A toborzás tulajdonképpen értékesítés. Először el kell adni a szolgáltatás az ügyfélnek, majd a jelöltet kell meggyőzni arról, miért olyan remek lehetőség az állásajánlat számára.

Célvezérelt

A toborzók általában jutalékos rendszerben dolgoznak, az elismerés, a fizetés a kitűzött célok megvalósításával van arányban. Szükséges, hogy jól tudj teljesíteni nyomás alatt is és ne ijedj meg a komoly erőfeszítésektől sem a cél érdekében.

blog_reklam

Figyelemmegosztás

A különböző projektek közötti zsonglőrködés kemény odafigyelést igényel. Számos megrendelésre kell, más-más pozíciókra megtalálni a releváns jelölteket. A hatékony időbeosztás és a figyelemmegosztás létfontosságú.

Türelem

Mint mindenhol, ebben a munkakörben is előre nem tervezett fordulatok következnek be. Az interjúra új időpontot kell egyeztetni az utolsó pillanatban, hosszas próbálkozások után sem sikerül megtalálni a megfelelő jelöltet. Kulcsfontosságú, hogy a stresszes szituációkat türelemmel kezeld.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.