Hogyan lendüljünk túl a délutáni holtponton?

by | ápr 16, 2015 | Karriertanácsok

asztalon alvó nőAkarva-akaratlanul is előfordul, hogy nem tudunk eleget aludni esténként, aminek a hatását egész másnap érezzük.

Hacsak nem vagyunk olyan szerencsések, hogy magunk dönthetjük el mikorra érünk be a munkahelyünkre, akkor a segítségünkre lehet néhány tipp, amely segíthet túllendülni a holtponton.

A reggeli órákat még könnyebb átvészelni ilyenkor, azonban ebéd után nehezebbre fordul a helyzet. Visszaülve az asztalunkhoz egy pár óra elteltével már nehezen tudjuk nyitva tartani a szemünket és nem győzzük leplezni az ásítási-sorozatot.

Zsíros ételek helyett…

Nagyban befolyásolja a délutáni fáradtságérzésünket az, hogy mit eszünk. Ami a legfontosabb, hogy egészségesen reggelizzünk. Együnk teljes kiőrlésű kenyeret, gyümölcsöt, zabpelyhet és kerüljük a túl cukros készítményeket.

A reggeli mellett azonban érdemes odafigyelni az ebédre is. Kerüljük a zsíros, panírozott ételeket, helyette komplex szénhidrátot, kevés fehérjét, valamint sok gyümölcsöt és zöldséget válasszunk.

Egy kis kávé csodára képes

Egy csésze kávé vagy tea reggel és délután is jó választás, ha fel szeretnénk pörgetni magunkat. Sokak számára jó hír lehet, hogy a csokoládé is segíthet ilyenkor. A kulcs mint mindig a mértékletesség. A túl sok koffein felboríthatja az alvási szokásainkat, ezért két vagy három csészénél ne igyunk többet.

Mozgás

Azoknál, akik keveset mozognak, vagy egyáltalán nem sportolnak, gyakrabban fordul elő, hogy nehezen alszanak el, ill. hogy nem tudják magukat teljesen kipihenni.  Náluk így gyakrabban és fokozottabban is jelentkezik a délutáni fáradtság. Még akkor is, ha rendszeresen mozgunk, érdemes ebéd után kimenni kicsit a levegőre és sétálni egyet. Így nemcsak felfrissülünk, hanem kevésbé leszünk nyomottak a nap folyamán.

Az idő szerepe

A fontosabb megbeszélésekkel, leadandó feladatokkal próbáljunk meg még a délelőtt folyamán foglalkozni. Ebéd utánra pedig próbáljunk meg olyan teendőket hagyni, amelyek nem élveznek prioritást, vagy kevésbé igénylik a koncentrációt.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.