Hogyan maradjunk produktívak a nyári forróságban?

by | jún 26, 2015 | Karriertanácsok

Hogyan-maradjunk-produktivak_150x150Noha a hőmérséklet az egekig szökhet a forró nyári napokon, ezzel párhuzamosan viszont az energiáink jócskán alábbhagyhatnak a munkahelyünkön.

Úgy érezhetjük, hogy elég volt, elfáradtunk, és már csak egy e-mail átolvasása is nehézséget okoz, nemhogy még válaszolni rá. Elkezdünk egyre többször gondolkodni a szabadságon, hogy mennyi szép hely van, és hogy mi mindenre lesz elég az az egy-két hét.

ÉRDEKES: Hogyan lendüljünk túl a délutáni holtponton?

Az elvégzendő feladataink halogatásával azonban nem csökken a számuk, sőt! Ezért az alábbiakban az AOL cikke alapján összegyűjtöttük, milyen praktikák segíthetnek növelni a hatékonyságunkat nyáron.

A fontosabb munkafeladatokat vegyük előre

A kora reggeli órákban, amikor még tele vagyunk energiával érdemes azokra a feladatokra fókuszálni, amelyek a legfontosabbak, vagy legsürgetőbbek. Főképp nyáron érdemes ezt betartani, mivel ilyenkor a hőmérséklet tovább emelkedik a nap folyamán.

E-mailek megválaszolása és telefonálások szintén a reggeli órákban

A kollégákkal és felettesekkel való kommunikáció nyáron válik igazán fontossá, amikor a rendes munkamenetet megbontják a szabadságolások. Legyünk proaktívak és beszéljük át az elvégzendő feladatokat és határidőket.

Szerezzünk be egy olcsó asztali ventilátort

 A legtöbb cégnél már megoldott a légkondicionálás az irodában (néha még túlzásba is viszik), mégis előfordul olyan hely, ahol nincs erre lehetőség. Ilyen esetben érdemes beszerezni egy olcsó ventillátort a munkahelyünkre.

blog_reklam

Igyunk minél több folyadékot!

Az egészségünk fenntartásához ügyelnünk kell rá, hogy elegendő mennyiségű vizet igyunk, különösen a meleg és párás nyári napokon. Ha már unod a sima vizet, akkor helyette jó választás lehet a kókuszvíz, ami édeskés, mégis hidratáló és remek káliumforrás.

Szintén fontos, hogy ilyenkor csökkentsük a kávéfogyasztásunkat, mivel a koffein vízhajtó és így kiszáradást okozhat.

Sétáljunk egyet

Ha minden kötél szakad és a kilátás is hívogat, akkor ne féljünk egy rövid szünetet tartani napközben. Semmi sem rosszabb annál, mint az irodában bezárva lenni egy gyönyörű nyári napon. Mozduljunk ki pár percre, tartsunk egy rövid szünetet, hogy azt követően feltöltődve térjünk vissza az asztalunkhoz.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.