Így nyűgözd le a főnököd 30 másodperc alatt

by | nov 17, 2015 | Karriertanácsok

igy nyugozd le a fonokod_ 150x150 Az első alapvető lépés, hogy rendesen végezd a munkád. Ám ezen felül, természetes, ha szeretnéd elkápráztatni a közvetlen főnököd, akár mindennap együtt dolgoztak, akár csak heti egy-két alkalommal találkoztok. Íme pár holtbiztos apró tanács,- a Levo.com internetes portáltól, amivel garantáltan kitűnsz majd a tömegből

1. Légy magabiztos

Állj egyenes, húzd hátra a vállad és emeld fel a fejed. Ez bizalmat és magabiztosságot sugároz a főnök felé – Carol Goman testbeszéd szakértő szerint. (Egyébként elszomorító milyen sokan járkálnak görbén, púpos háttal. A helyes testtartással rengeteg betegség megelőzhető, így ne csak a munkahelyen alkalmazd.

2. Nézz be hozzá egy köszönés erejéig

Köszönj be a főnököd irodájába, menj oda hozzá, kérdezd meg, hogy telt a hétvégéje. Társalogjatok a legfrissebb munkához kapcsolódó hírről, e-mail-ről. Remek módszer, hogy ápold a kapcsolatotokat, természetesen lényeges a megfelelő időválasztás, ne egy fontos meeting közepén.

ÉRDEKES: 4 tanács a hatékony ebédszünetért

3. Figyelj, figyelj és figyelj

Mindig gondos figyelmet fordíts a főnökre, miközben beszél, különösképpen, ha te kezdeményezted a párbeszédet. Eszedbe se jusson a telefonodat nyomkodni közben. Az érdeklődő tekintet és a bólogatás még inkább bizonyítja mennyire érdeklődsz.

4. Mosolyogj

A világ legegyszerűbb dolga, de mégis sokszor megfeledkezünk róla. Egy mosollyal könnyen közölhetjük, hogy „Örülök, hogy látlak” és mindenki szívesebben tölti a mindennapokat ilyen hangulatban.

blog_reklam

5. Megoldást kínálj, ne problémát

A főnököd egész nap problémák sorainak van kitéve, a belső folyamatok javításán, az ügyfelek kielégítőbb kezelésén gondolkozik. Próbálj megoldást kínálni a problémáira, még ha nem is a legjobb ötlettel drukkolsz elő, hidd el értékelni fogja az erőfeszítésedet.

A fent említett tényezők, természetesen csak apró odafigyelést igényelnek. Ám a hosszú távú sikeres karrier titka, hogy olyan plusz értékekkel gazdagítod a céget, amelyek többet érnek, mint a fizetésed. Ez óhatatlanul arra indítja a vezetőséget, hogy helyreállítsa az egyensúlyt, azaz emelje a béredet és olyan pozícióba helyezzen, amelyben még több értéket tudsz termelni.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.