Így térj vissza a munkába a nyári szabadság után

by | szept 3, 2015 | Karriertanácsok

igy terj vissza a munkaba szabi utan_150x150

A szeptember nagyon gyorsan megérkezett, ami egyben azt is jelenti, hogy a nyári szabadságok hamarosan a végéhez érkeznek. A tengerpartot és a nyugágyat felváltja az ébresztő óra kora reggeli csipogása. A visszatérés a valóságba és a kemény munka elég lelombozó.

Íme néhány hasznos tipp, hogy motiváltan térj vissza a munkahelyre.

Szánj időt a felzárkózásra

Egy hosszabb irodai távollét után hirtelen azt sem tudod mihez kezdj. Priorizálj! Próbáld meghatározni, mire kell összpontosítanod, igyekezz felzárkózni az e-mailekkel és mindenképp készíts egy tervet, a közeljövőben mire kell még fókuszálnod.

Tekint a szeptemberre új lehetőségként

Úgy gondolj a szeptemberre, mint egy nagy újrakezdésre. A szabadság által nyújtott kikapcsolódás során, remélhetőleg teljesen feltöltődtél. Használd ezt az energiát új célok kitűzésére és megvalósítására az elkövetkezendő hónapokban. Vizsgáld felül a jelenlegi stratégiát, a fejlesztéseket, ha van olyan projekt, amit már régóta tervezgetsz itt az idő belevágni.

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

Jutalmazd meg magad

Emlékezz, amikor az iskolában már alig vártad, hogy a vadonatúj iskolatáskádat és tolltartódat meg mutasd a barátaidnak. Valósítsd meg ezt az élményt felnőttként is. Kényeztesd magad valamilyen kiegészítővel a munkahelyre, vagy látogass el a kedvenc éttermedbe ebédidőben, máris várni fogd az első napot.

Menj friss levegőre

Sajnos nem sétálgathatunk a tengerparton, de miért ne sétálhatnánk egy kicsit a parkban ebédszünetben? A testmozgás segít a délutáni fáradság és feszültség legyőzésében, és növeli a hangulatodat.

Nassolj egészségesen

A nyaralás során könnyen hozzászokunk a rossz étkezési szokásokhoz, de a magas cukor tartalmú ételek nassolása kedvezőtlenül hat az éberségre. Nassolj egészséges ételeket, diót, mandulát, ha nem tudsz ellenállni az csokoládénak az étcsokit válaszd.

ÉRDEKES: A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot

Beszélgess a kollégákkal

Vitasd meg a munkatársakkal a szabadság élményeit, a visszatérés nehézségeit. A jó csapatmunka elengedhetetlen feltétele a kellemes, barátságos hangulat a kollégákkal.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.