Így térj vissza a munkába a nyári szabadság után

by | szept 3, 2015 | Karriertanácsok

igy terj vissza a munkaba szabi utan_150x150

A szeptember nagyon gyorsan megérkezett, ami egyben azt is jelenti, hogy a nyári szabadságok hamarosan a végéhez érkeznek. A tengerpartot és a nyugágyat felváltja az ébresztő óra kora reggeli csipogása. A visszatérés a valóságba és a kemény munka elég lelombozó.

Íme néhány hasznos tipp, hogy motiváltan térj vissza a munkahelyre.

Szánj időt a felzárkózásra

Egy hosszabb irodai távollét után hirtelen azt sem tudod mihez kezdj. Priorizálj! Próbáld meghatározni, mire kell összpontosítanod, igyekezz felzárkózni az e-mailekkel és mindenképp készíts egy tervet, a közeljövőben mire kell még fókuszálnod.

Tekint a szeptemberre új lehetőségként

Úgy gondolj a szeptemberre, mint egy nagy újrakezdésre. A szabadság által nyújtott kikapcsolódás során, remélhetőleg teljesen feltöltődtél. Használd ezt az energiát új célok kitűzésére és megvalósítására az elkövetkezendő hónapokban. Vizsgáld felül a jelenlegi stratégiát, a fejlesztéseket, ha van olyan projekt, amit már régóta tervezgetsz itt az idő belevágni.

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

Jutalmazd meg magad

Emlékezz, amikor az iskolában már alig vártad, hogy a vadonatúj iskolatáskádat és tolltartódat meg mutasd a barátaidnak. Valósítsd meg ezt az élményt felnőttként is. Kényeztesd magad valamilyen kiegészítővel a munkahelyre, vagy látogass el a kedvenc éttermedbe ebédidőben, máris várni fogd az első napot.

Menj friss levegőre

Sajnos nem sétálgathatunk a tengerparton, de miért ne sétálhatnánk egy kicsit a parkban ebédszünetben? A testmozgás segít a délutáni fáradság és feszültség legyőzésében, és növeli a hangulatodat.

Nassolj egészségesen

A nyaralás során könnyen hozzászokunk a rossz étkezési szokásokhoz, de a magas cukor tartalmú ételek nassolása kedvezőtlenül hat az éberségre. Nassolj egészséges ételeket, diót, mandulát, ha nem tudsz ellenállni az csokoládénak az étcsokit válaszd.

ÉRDEKES: A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot

Beszélgess a kollégákkal

Vitasd meg a munkatársakkal a szabadság élményeit, a visszatérés nehézségeit. A jó csapatmunka elengedhetetlen feltétele a kellemes, barátságos hangulat a kollégákkal.