Mi az, amitől jó egy munkahely?

by | szept 4, 2015 | Karriertanácsok

Mi-az-amitol-jo-egy-munkahely_150x150Akinek volt már több állása tudhatja mi a különbség ránézésre két egyforma munkahely között. Az egyik ahova örömmel járnak be dolgozni és nem azt figyelik állandóan mikor ér már véget a munkaidő. Még a másikban, kiszabadulni vágyó raboknak érzik magukat… Számukra megváltás a munkaidő vége.

1. Szabadság

Senki sem szereti a merev kötöttségeket. Az életerős, kreatív emberek ott dolgoznak szívesebben, ahol önállóak lehetnek, ahol érzik, hogy a munkaadó flexibilis. A szabadság nagyon fontos, de az legalább olyan fontos, hogy a felelősség is jelen legyen.

ÉRDEKES: Mit mondj a volt főnöködről az állásinterjún?

2. Változatosság

Monoton, egysíkú, unalmas 8-tól 4-ig? Ismerős? A legtöbb dolgozó ember nem szereti a futószalag-munkát, az ismétlődő munkafázisokat, ahol mindig ugyanazt kell csinálni. Kvázi mindenki, a változatosságot nyújtó munkahelyet szívleli inkább.

3. Kihívások

Ahol nincs kihívás, ott ellustulnak, eltunyulnak az emberek. Nem érzik magukat hasznosnak, hogy általuk fejlődik, előremozdul a cég. Ennek ellenére, szükséges hogy a kihívások a dolgozók odaadásával párosuljanak. Ha ugyanis az emberek nem érzik magukénak a kihívásokat, azok nem hatnak rájuk ösztönzőleg.

Nem mindenki ugyanúgy kezeli a kihívásokat. Vannak, akik a nagy lépések elijesztenek, de sok, apró lépéssel gyorsabban haladnak.

4. Légkör

A munkahelyi teljesítményt jelentősen befolyásolja a tágan értelmezett környezet. Egy játszó sarok, vagy babzsák, csocsó, de akár az ingyen süti, üdítő is kellemesebbé teszi a munkahelyi környezetet. Viszont, az elengedhetetlen mozgató rugója a benti légkörnek, a hitelesség, őszinteség és áttekinthetőség.

Szívesen váltanál, de nem tudod milyen lehetőségek vannak? Nézz szét naponta frissülő állásajánlataink között! >>

5. Emberek

Persze nem mindegy, hogy kikkel dolgozol együtt. Egy jó, kiegyensúlyozott, szorgalmas munkacsoporttal egyszerűbb dolgozni, és zökkenőmentesen haladhattok a fejlődés irányába.

Ahova nem szeretünk bejárni, azt nem szeretjük csinálni sem. Ebből adódóan az, hogy kikkel, milyen környezetben, és milyen módon vagyunk képesek dolgozni az egyik, ha nem a legfontosabb tényező a fejlődésünkben, karrierépítésünkben.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.