Mit árul el rólad az íróasztalod?

by | júl 16, 2015 | Karriertanácsok

Mit-arul-el-rolad-az-iroasztalod_150x150Rajongsz a virágokért vagy a bekeretezett fotókért? Szigorú és hivatalos a munkahelyi környezeted vagy telis tele van személyes tárgyakkal? Rend uralkodik vagy káosz?

Elismert pszichológusok egy olyan kutatáson dolgoztak, melynek célja az volt, hogy feltárja személyiségjellemzőinket az íróasztalunk segítségével. Vajon a rendetlenség tényleg a kreatív emberek sajátja, vagy inkább egyfajta ragaszkodás minden múltbeli élményünkhöz?

ÉRDEKES: A legjobb egészséges nassolnivalók, melyek elűzik a délutáni fáradságot

Egy irodába belépve első látásra az asztalok egyformának tűnnek, ám ha közelebbről megvizsgáljuk őket, nem igen találunk két hasonlóan elrendezett asztalt. A pszichológusok szerint az, hogy hol és mi áll az asztalunkon kifejezi azt, hogy mik a céljaink és legfontosabb mozgatórugóink az életben. Egy munkaadó számára fontos információk rejt az asztal – lássuk hát az alapvető jellemvonásokat.

  • Akinek az asztalán vagy az irodájában jól látható helyen vannak a diplomái, versenyeredményei akkor egyértelműen egy olyan személyiség, aki büszke elért eredményeire, és szereti megmutatni ezt az egész világnak. Mindig új ismeretekre és célokra törekszik az életben.
  • A magánjellegű, személyes tárgyak és fotók kihelyezése az asztalra arra utal, hogy az illető általában az érzelmei irányítják. A privát és hivatalos életben is inkább a kapcsolatai mozgatják, mint a racionalitás.
  • Azok. akiknek a háttérképe valamilyen egzotikus kép, például egy tengerparti strand, minden alkalmat megragadnak a kikapcsolódásra. Hedonista jellemüknek köszönhetően a szórakozás ad számukra megfelelő motivációt.
  • A személyes tárgyak teljes hiánya zárt, akár depresszióra is hajlamos személyiségre utal, akik talán még a mappákból is egyfajta barikádot építenek maguk körül, hogy a lehető legjobb védelmi rendszert építsék fel. Ők garantáltan nem pletykafészkek, ugyanakkor nem ritka, hogy harapófogóval kell belőlük valamilyen információt kicsikarni.
  • Igazi csapatmunkás, bőbeszédű, nyitott emberek, akik az asztalukat a személyiségük tükrözésére használják.
  • A rendezett, átlátható asztal összeszedett személyiségre utal. Akinek figyelme mindig egy dologra összpontosít és szeret mindent kézben tartani az életben. Kiváló munkaerő.
  • A spontánul elrendezett, valamint rendszeresen átrendezett asztal olyan emberre utal, aki egyszerre képes többfelé koncentrálni, gyorsa reagál és vált minden szituációban, kreatív és rugalmas.

A munkaadók számára az asztalok analizálása segít, hogy a legjobbat hozzák ki a kollégáikból azok saját személyiségéhez és beállítottságához alkalmazkodva.

blog_reklam

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.