Ne dolgozz mások helyett!

by | júl 31, 2015 | Karriertanácsok

ne dolgozz masok helyett_150x150

Veled is előfordult már, hogy azon kaptad magad, hogy a munkatársaid problémáit oldod meg? Talán még el is végezted helyettük a munkát, mondván, hogy így gyorsabb? Akkor még nem gondoltad, hogy ez az apró segítség hosszú távon mennyi hátrányt okozhat majd neked.

Nézzük melyek a lehetséges megoldások!

Ha folyamatosan te végzed el a munkát helyettük, akkor a kollégáid sosem fognak beletanulni abba, így az a te feladatod marad. Igazán nagylelkű dolog, hogy segítesz a munkatársaidnak, de egy idő után saját magunknak kell elvégezniük azt.

Megoldás: Ne végezz el semmilyen munkát a munkatársaid helyett!

Ne végezz el semmilyen munkát a munkatársaid helyett, hacsak nincs vészhelyzet! Segíts nekik elmagyarázni, gyakoroltasd be velük és csináltasd meg velük!

Ugyanez a helyzet a problémákkal is. Ha állandóan te találod meg a megoldást rájuk, akkor ők sosem fognak elgondolkozni a lehetséges kivitelezésen, így ez is örökre a te nyakadba marad.

ÉRDEKES: Tényezők, melyek megölik a produktivitást

Megoldás: Ne old meg a munkatársak problémáját!

Azért vannak abban a pozícióban, hogy ezeket a problémákat megoldják. Tiszteld meg őket azzal, hogy nem oldod meg a problémát, hanem megoldatod velük. Hidd el, a megfelelő ember, nagyon hálás lesz érte!

Mindezeknek jelentős pszichológiai ereje is van a kollégák számára. Ha helyettük végzed el a feladatokat, úgy fogják gondolni, hogy alkalmatlanok a pozíciójukra. Nagy az esély rá, hogy kedvtelenné vállnak és elvesztik a motivációjukat a munka felé.

blog_reklam

A fentiek figyelembe vételével megfigyelhető lesz, hogy kollégáid önállóan fognak tudni eredményeket elérni. Neked pedig rengeteg időd szabadul fel!

Te is sokszor dolgozol a munkatársak helyett? Oszd meg velünk tapasztalataidat! 

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.