Ne dolgozz szabadság alatt!

by | júl 3, 2015 | Karriertanácsok

Ne-dolgozz-szabadsag-alatt_150x150Folytatva előző cikkemet, amiben arra biztatok mindenkit, menjen szabadságra, most arról is beszélek, mit ne tegyen szabadság alatt. Ne dolgozz, ne végezd otthonról a munkád szabadság alatt!

Az így végzett munkának sok kockázata van, ezért érdemes inkább a helyettesítésed jól megszervezni. A helyettes kolléga valószínűleg tudja a sürgős ügyeket kezelni, ha pedig nem, és tőled kér segítséget, még mindig gyorsabban tudsz segíteni, mint az egész ügyet magadra venni szabadság alatt. Ha szabadság alatt végzed a munkád, abból sok problémád lehet később, sok kockázattal jár. Íme néhány:

Információhiány

Ha szabadságon vagy, minden információ nem jut el hozzád az adott ügyről, amiben hirtelen kérik a segítséged. Így az utánajárás hosszadalmas, és nem is biztos, hogy minden információt megtalálsz a mailboxodban, amit már egy hete nem olvastál. Lehet, hogy születtek olyan ígéretek, megállapodások az irodában, amiről így nem szerzel tudomást, és ez hibát generálhat a munkádban, amit otthonról, kapkodva végzel.

Eszközök hiánya

Laptopod, telefonod ugyan van, de nem valószínű, hogy fénymásolót, teljes céges iratállományt is hazavittél szabadságodra. Ez nehézséget jelenthet, ha valamiért ezekre van szükséged. Ha pedig a kollégákat kéred meg, hogy segítsenek, te is lassabban haladsz, őket is hátráltatod.

Ha ki kell nyomtatni valamit, nehéz megoldani, az internetkapcsolat is lehet nehézkes egy szállodából, de még egy tollat is nehezebben találsz meg a lakásfelújítás közepén.

blog_reklam

Időbeli problémák

Miután mindennek utána kell járnod, mielőtt belefogsz, lassabban fogsz érdemi eredményt elérni. Ha pedig sürgős a feladat, a kapkodás hibához vezethet.

Kényelmetlenség

Azért mentél szabadságra, hogy azzal foglalkozz, amivel szeretnél otthon, és azokkal legyél együtt, akikkel szeretnél (család, baráti társaság), és esetleg nyaralj, utazz, túrázz, vagy más módon mozdulj ki a mindennapokból. Tengerpartról e-mailt írni nem épp kellemes, de hogy mégy egy pohár bort, koktélt sem fogyaszthatsz el, mert lehet, hogy valamilyen sürgős ügyet kell intézni, tönkreteszi a nyaralást, akár otthon, akár máshol töltöd. A családnak, barátoknak sem könnyű, ha külön szobába zárkózva e-mailt írsz, szerződést olvasol, ők is kényelmetlenül érzik majd magukat.

A szabadságot azért biztosítja a törvény a munkavállalónak, hogy azidő alatt kipihenhesse magát. Tehát pihend ki magad, kapcsolódj ki a napi rutinból, foglalkozz mással, ne a napi munkáddal. Ha ezt megtagadod magadtól, az rövidtávon a fenti gondokat okozza, hosszútávon viszont kiégéshez vezethet.

JobAngel cikkei minden olyan kérdésre választ adnak, amely az álláskereséshez kapcsolódik. Nézz szét közöttük, tudd meg mi a fontos egy állásinterjún, mit kell tudni a próbaidőről, vagy, ha nem kaptál meg egy állást, hogyan tudsz talpra állni és újult erővel belevetni magad a munkakeresésbe.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.