Sikeres emberek nem mondják…

by | jan 30, 2015 | Karriertanácsok

válaszút előtt lévő férfiAzokból a mondatokból és  kifejezésekből, amelyeket nap mint nap használunk következtetni lehet a gondolkodásunkra  és az életszemléletünkre.  Kíváncsian és nyitottan fogadjuk az új dolgokat, vagy problémaként tekintünk rájuk?

Azért, hogy karrierünk során sikereket érjünk el hasznos, ha tudunk tanulni másoktól. Jelen cikkünkben az Entrepreneur c. online napilaptól kölcsönöztünk néhány gondolatot, melyet érdemesnek találtunk megosztani olvasóinkkal. Ekképp összegyűjtöttük azokat a kifejezéseket, amelyeket jobb kiiktatni a mindennapi beszélgetéseinkből.

Lehetetlen megcsinálni

Az egyik jellemzőjük a sikeres embereknek és vállalatoknak a problémamegoldó képesség. Amikor hirtelen szükség adódik és új kihívás elé kerülnek, akkor nem utasítják el egyből, hanem azt keresik, hogyan tudnák a leghatékonyabban és leggyorsabban megoldani.

ÉRDEKES: 5 ok a tudatosság mellett

 Nem tudom hogyan kell

Hasonló a helyzet a fenti mondattal is. Ahelyett, hogy egyből kifogásokat keresnének , megtanulják mit kell tenniük annak érdekében, hogy sikerüljön egy-egy projekt, és nem félnek segítséget kérni. Megkeresik azokat az embereket, akikkel képesek együtt dolgozni és megoldani a felmerülő, váratlan kérdéseket.

Egyedül csináltam

A talpraesett emberek olyan személyekkel veszik körül magukat, akik hasonló mentalitással, tudással és elszántsággal vannak megáldva mint ők maguk is.  Így aztán amikor valaki segítséget kér, nem haboznak megadni neki, és vica versa.

Túl korai/késő

Nem jellemző rájuk az sem – legyen szó egy megbeszélésről, üzleti ebédről, vagy interjúról – , hogy lemondanának, vagy áttennének egy időpontot csak azért, mert számukra az túl korai vagy késői időben van. A sikerhez hozzátartozik, hogy ott legyünk a jó helyen, jó időben, nem számít, hogy korán kelők vagy éjszakai baglyok vagyunk-e.

Sajnálom, túl elfoglalt vagyok

Amikor lehetőség adódik, a sikeres emberek minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy meg is szerezzék. Előfordulhat, hogy ez túlórát jelent, de ha valamit szeretnénk elérni, annak sokszor ez az ára. Lao-Tzu mondása alapján „Az idő egy kreált dolog. Amikor azt mondjuk nincs időnk az olyan mintha azt mondanánk nem akarjuk”.

Nem vagyok elég jó

A sikerességhez hozzátartozik az önbizalom. Ha mindig megmaradunk önmagunk, akkor nem csak a magán-, de az üzleti életben is sikereket érhetünk el. Kövessük a megérzéseinket és bízzunk magunkban.

Pihenni a vesztesek szoktak  

A sikerhez szükség van a kikapcsolódásra. Az állandó munkában és pörgésben a szervezetünk egy idő után elfárad. Nehezebben jönnek az új ötletek és alábbhagy a lelkesedés. A pihenés és kikapcsolódás hozzásegít minket a jobb teljesítményhez.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.