Tippek az év végi hajtás leküzdéséhez

by | dec 2, 2015 | Karriertanácsok

Tippek az evvegi hajtas lekudzesehez_150x150 Beköszöntött a tél, egyre hűvösebb az idő és egyre kevesebb napfény ér minket, ami miatt a kedvünk is rosszabb. Nyakunkon a karácsonyi „őrület” és az év végi hajtás a munkahelyen. Szükségünk lesz néhány tükre, hogy könnyebben vegyünk a megpróbáltatásokat, szervezetünket egyáltalán nem kímélő, túlórákkal teli időszakot.

De mit lehet tenni, hogy elkerüljük a megbetegedést? A Sportkártya.eu cikke alapján összeszedettünk néhány gondolatot, hogyan érdemes átvészelni a decembert, és fitten, egészségesen kezdeni az újévet.

Reggelizzünk!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése. A rohanás helyett, üljünk le, és szánjunk legalább 5 percet a reggelire. Fogyasszunk valamilyen teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt, joghurtot, ez biztosít elegendő energiát a délelőtthöz. Ilyenkor különösen fontosak a vitaminok az ásványi anyagok a szervezetünk számára. Igyekezzünk változatosat étkezni, fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget. Ebben az időszakban leginkább a C, D vitaminokra, kalciumra és magnéziumra van szükségünk.

ÉRDEKES: 4 tanács a hatékony ebédszünetért

Munkahelyi stressz

Év végi kimutatások, határidők, ajándékvásárlások nem csupán túlórát, hanem egyre több idegeskedést is eredményeznek.

Lazítsunk! Ilyenkor a legjobb, ha megpróbálunk nem stresszelni és lépésről lépésre haladunk. Írj egy listát az összes még elvégzendő feladatról! A stressz ellen az egyik legjobb megoldás a sport. Mozgás közben a testünk endorfint termel és hangulatjavító hatása van. Így gyorsan segít túljutni a szellemi fáradtságon.

Mentális pihenés

A jóga és a meditáció is segít ellazulni, így egy-egy óra után frissebben vághatsz bele a napi teendőkbe. Nemcsak összeszedettebb és hatékonyabb leszel majd, hanem nyugodtabb is a nap során, és valószínűleg könnyebben veszed majd akadályokat is.

Ajándékozzunk egészséget!

A karácsonyi nehéz ételek, sütemények jelentős súlytöbbletet eredményezhetnek. A mértéktelen cukor és finomliszt fogyasztás során a szervezet minden energiáját emésztésre fordítja, így romlik a közérzet és a koncentrációs képesség.

Lepd meg szeretteidet valami egészségessel! A különböző mozgásformák közül nincs olyan, aki nem találnám meg az igazán kedvére valót.

Remélhetőleg a fenti tippek segítségével könnyebben és vidámabban át tudjuk vészelni a hideg hónapokat, és nem kedvetlenedünk el, ha az ablakon kinézve esőcseppeket, vagy hópelyheket látunk szállingózni, és a hőmérő higanyszála alig éri el az 5 fokot.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.