10 angol ige, ami mindenképp szerepeljen az életrajzodban

by | ápr 30, 2015 | Önéletrajz és motivációs levél


angol zászlóA statisztikák szerint a HR-esek 2/3-a kevesebb, mint két percet szán egy életrajz végigolvasására! Ez azt jelenti, hogy maximum ennyi idő áll a rendelkezésedre, hogy pozitív képet alakíts ki magadról az önéletrajzoddal és végül behívjanak az állásinterjúra.

Tehát minden egyes kifejezésnek, amit az életrajzodban használsz szerepe lesz. Segíthetnek felkelteni az érdeklődést, vagy éppen ellenkezőleg; az esélytelen pályázók közé sorolnak be téged.

A pályázók közül sokan unalomig ismert kifejezéseket írnak („team player”, „success oriented” „hard worker”). Ezek a szavak nem fejezik ki pontosan, hogy hogyan teremtettél értéket az előző munkahelyeden!

ÉRDEKES: 5 kérdés, amit mindenképp tegyél fel egy angol állásinterjún

Ehelyett írd le és fejezd ki számokkal, hogy milyen eredményeket értél el korábban („felelős voltam a cég évi 4 millió forintos marketing költségvetéséért és a hatékony kampányom segítségével 15%-kal növeltem a cég 2014-es árbevételét”)

Az életrajzodban legyenek olyan igék, amelyek konkrétan leírják, hogy mit tettél a korábbi munkaadód sikeréért:

  1. achieved (elérte)
  2. improved (fejlesztette)
  3. created (megalkotta)
  4. resolved  (megoldotta)
  5. increased  (növelte)
  6. decreased  (csökkentette)
  7. launched (elindította)
  8. revenue /profit  (bevétel /profit)
  9. won (megnyerte)
  10. influenced (befolyásolta)

A számok érted dolgoznak

Ha számokkal fejezed ki az eredményeidet, akkor több időt szánnak arra, hogy végigolvassák az önéletrajzod. Ezáltal sokkal jobb esélyed lesz arra, hogy behívjanak az interjúra!

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

CV feltöltés gomb

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.