3 figyelemfelkeltő hobbi az önéletrajzodban

by | nov 4, 2015 | Önéletrajz és motivációs levél

3 figyelemfelkelto hobbi az oneletrajzodban_150x150A munkán kívüli időtöltések roppant értékesek, összetartják a baráti, családi kapcsolatokat, segítenek az aktív kikapcsolódásban, valamint árulkodnak a személyiségedről is, ami legalább annyira fontos a kiválasztás során, mint a szakmai tapasztalat. Nézzük, milyen hobbira kapja fel egy személyzeti döntéshozó a fejét – az amerikai Businessinsider.com legújabb írása szerint.

Blog írás

A toborzási szakemberek előszeretettel keresnek a jelöltről egyéb információkat a Google-ban, így a blogolás az egyik legjobb módja, hogy növeld az esélyeid és megkülönböztesd magad a többi jelölttől. Másrészről, aki rendszeresen blogot vezet, bármilyen téma is legyen az, bizonyítja, hogy nyitott, kommunikatív, jó íráskésséggel bíró személyiség. Jó tanácsként próbáld meg a saját személyiségedről is belecsempészni érdekes mozzanatokat.

ÉRDEKES: Állást keresel? Írj blogot!

Utazás

Most tértél haza egy világkörüli útról? Vagy esetleg hónapokig éltél Nepálban, vagy bármely más idegen kultúrában? De ha csak nagyon szeretsz utazni, azt is mindenképp tüntesd fel az önéletrajzodban. Az utazásszervezés meglehetősen összetett folyamat. A megfelelő nyelvtudás elengedhetetlen, de mindemellett számolnod kell a költésegekkel, a felmerülő problémákkal, a szállás biztosításával és nem utolsó sorban hatalmas elszántságra és bátorságra van szükség. Ezek mind olyan tulajdonságok, melyeket előnyben részesítenek a vezetők.

Csapatsportok

A csapatsportok, mint a futball, a kosárlabda, a röplabda megtanítanak, hogyan kell csapatban játszani másokkal, hogyan tudtok közösen küzdeni a cél érdekében. Megtanít, hogyan tudod leküzdeni a kudarcot, miként tanulhatsz a hibáidból. A legtöbb munkahelyen lényeges elvárás a csapatmunka. Aki rendszeresen sportol többnyire elszánt, elkötelezett, alkalmazkodó képes, harcos típus. Csupa-csupa lenyűgöző tulajdonság.

blog_reklam

A továbbiakban nyilvánvaló, hogy a hobbi nem elhanyagolható része többé az önéletrajzodnak. Bármi előnyös lehet, amit szívből szeretsz csinálni, amiről szenvedéllyel tudsz beszélni és a személyiséged része.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.