Közel jársz hozzá, hogy feladd? Ne tedd!

by | okt 25, 2016 | Álláskeresési tippek

Kozel.jarsz.hozza.hogy.feladd_150x150Az álláskeresési időszak nagyon könnyen el tud húzódni, nehéz igazán jó állást találni. Manapság már szerencsésnek mondható az, akinek sikerül 1-2 hónap alatt elhelyezkednie.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy több tényező játszik ilyenkor közre: a szakmai tapasztalat, a megpályázni kívánt pozíció, a saját álláskeresési stratégiád, hogy csak néhányat említsünk nem is szólva a szerencséről.

Ha már egy jó ideje nem sikerül elhelyezkednünk, akkor hajlamosak leszünk egyre borúsabban látni mindent, ami aztán egy ördögi körré alakul: a negatív hozzáállás negatív eseményeket szül.

ÉRDEKES: Hogyan alakíts ki sikeres álláskeresési stratégiát?

Hogyan szerezzük vissza a lelkesedésünket az álláskeresés elhúzódó időszakában? Ezzel kapcsolatban gyűjtöttünk össze néhány ötletet nektek:

Kapcsolj ki!

Zavar, hogy senkinek nem tudsz jó hírrel szolgálni? Hogy lassan elfogy a kereted és meg kell húznod a nadrágszíjad? Eleged van már a folyamatos kérdésekből és a kudarcokból? Ha így van, akkor most jött el az ideje, hogy kikapcsolódj!

Keress egy jó könyvet vagy filmet (szívesen ajánljuk A boldogság nyomában c. filmet) és szánd ezt a napot arra, hogy csak olyannal foglalkozz, ami feltölt!

Zene füleimnek

A fentiek mellett a zenének is jó hatása van, legyen nyugtató vagy pont, hogy felkavaró a lényeg, hogy segítsen elengedni a feszültséget. Van olyan kedvenc számod, ami mindig segít nehéz helyzetekben? Írd meg nekünk hozzászólásként!

Mozdulj ki!

Azért van néhány jó dolog abban, ha az ember munkanélküli. Az egyik ilyen, hogy szabadon rendelkezel az időddel. Bármikor ki tudsz menni sétálni vagy akár sportolni. Olyan időben tudsz elmenni az edzőterembe amikor a legkevesebben vannak. Ilyenkor még valósabbá válik az ép testben ép lélek mondás… úgyhogy fel a cipőt!

Folytasd a keresést!

Semmi sem tesz motiváltabbá mintha találunk egy igazán kedvünkre való álláshirdetést. Ilyenkor automatikusan felvillanyoz minket a lehetőség, ezért arra buzdítunk benneteket, hogy a kikapcsolódó napok után folytassátok a keresgélést. Szánjatok rá legalább egy fél órát naponta és nézzétek meg, hogy került-e fel az elvárásaitoknak megfelelő új pozíció!

Álláskeresésetekhez sok sikert kíván,
Cvonline csapata

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.