Mi a siker titka?

by | aug 9, 2016 | Álláskeresési tippek

Mi.a.siker.titka_150x150Volt már, hogy elküldted a pályázatod és másnap behívtak állásinterjúra? Tudtad amint jelentkeztél, hogy hamarosan felveszik veled a kapcsolatot? Valószínűleg ezek azok a pozíciók, amelyeknél teljes mértékben érezted, hogy megfelelsz az elvárásoknak és rád szabták…

Még egy közös volt ezeknél a pozícióknál: a magabiztosságod! Az álláskereséskor nem könnyű meggyőzni a HR-eseket arról, hogy te vagy a megfelelő személy a meghirdetett pozícióra a több száz jelentkező közül. Van valami azonban, amivel kitűnhetsz a többiek közül.

Nagyon sokat számít ugyanis az, hogy mennyire állunk pozitívan az adott szituációhoz, mennyire érezzük a képességeinket elegendőnek a megpályázott álláshoz. Ezek nagyban befolyásolják azt, hogy milyen benyomást teszünk a kiválasztást végző személyre.

ÉRDEKES: Feljebb lépni a ranglétrán álláskereséssel

Ehhez azonban szükség van arra, hogy ismerjük önmagunkat, tudjuk miben vagyunk jók és hogy mit akarunk elérni. Hiába szeretnénk üzletkötőként elhelyezkedni, ha a személyiségünk nem illik ehhez a fajta munkakörhöz. A szakmai tényezőkön túl érdemes magával a munkakörülményekkel kapcsolatos összetevőket is megvizsgálni.

Hatékonyan tudunk dolgozni nagyobb közösségekben és nyitott irodában, vagy inkább kis létszámban teljesítünk jól?  Szeretjük, ha rugalmas a munkaidő? A csapat tagjaként tudjuk kihozni magunkból a maximumot, vagy inkább vezetői ambíciókra vágyunk?

Ezeket a kérdéseket azért is érdemes átgondolni, mert ha tisztában vagyunk azzal, hogy pontosan milyen munkakör és milyen munkakörnyezet illik hozzánk akkor nagyobb eséllyel tudunk pályázni és elhelyezkedni olyan pozícióban, ahol hosszú távon jól érezzük magunkat. Ráadásként pedig ezek a fajta kérdések az állásinterjú során is felvetődhetnek, ezért könnyebben és magabiztosabban tudunk válaszolni, ha minden fajta körülményt megvizsgálunk.

Miután tisztáztuk magunkban a fentieket akkor már csak egy dolog van, amire figyelnünk kell. A legtöbbször számos kritériumot állítunk fel a leendő munkahelyünkkel szemben, amelyekből a legtöbbször nem engedünk. Lehet azonban, hogy emiatt pont álmaink állásától fosztjuk meg magunkat. Sokszor a legfontosabb szempont számunkra például a fizetés vagy a hely közelsége és ha ez nem az elvárásaink szerint alakul már nem is érdekes számunkra a pozíció. Érdemes ilyenkor minden lehetőséget mérlegelni és aszerint meghozni a döntést.

Egyvalami azonban biztos: a munkaadók olyan pályázókat keresnek, akik nagyfokú önismerettel rendelkeznek, tisztában vannak a képességeikkel és tudják, hogy mit szeretnének elérni.

Sok sikert kívánunk!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.