Emiatt mondanak fel a dolgozók

by | ápr 25, 2016 | Felmondás

Emiatt-mondanak-fel-a-dolgozok_150x150Egyre többször szembesülnek a vállalkozók azzal, hogy noha jól megfizetik a dolgozót, az mégis egy idő után továbbáll a cégtől, ugyanis manapság már a pénz nem elég. Ha a fizetés ellenére embertelenül bánunk a munkavállalóval, akkor ne csodálkozzunk, ha egy idő után felmond.

Manapság nagy verseny folyik a munkaerőpiacon a szakképzett, kiváló dolgozókért, csak sokan azt felejtik el, hogy meg is kellene tudni tartani a jó munkaerőt.

Túlhajszoltság

Az egyik leggyakoribb hiba a munkavállalók részéről, hogy a lelkiismeretes dolgozóra minél több feladatot pakolnak, túlórára kényszerítik és így egy idő után túlhajszolják. Ezt a kolléga akár büntetésként is veheti, ráadásul a túlhajszoltság könnyen kiégéshez valamint kudarcélményhez is vezethet. Noha egy ideig lehet kompenzálni pénzzel a többletmunkát, mégis akár egy szabadnap vagy a dolgozó tehermentesítése többet jelenthet a számára.

Munka-magánélet

Emellett fontos, hogy a vállalatok odafigyeljenek a dolgozók munka-magánélet egyensúlyára, ünnepeljék a dolgozók magánéleti sikereit, ill. legyenek megértőek ha a dolgozó nehéz időszakon megy keresztül.

A megbecsülés hiánya

A másik leggyakoribb ok a vezetők részéről, hogy nem ismerik el a dolgozó teljesítményét. Természetesnek veszik, ha valaki jól dolgozik és csak akkor szólnak, ha valami rosszul sikerül, ha hibázik a munkavállaló. A folyamatos negatív visszajelzés csökkenti a dolgozó önbecsülését, motivációját.

Következetesség

Fontos, hogy a vezető következetes legyen, tartsa magát a korábban ígértekhez. Az a vezető, aki csak ígérget és nem tiszteli a saját kötelezettségvállalásait sem, megbízhatatlanná és hiteltelenné válik a dolgozók szemében.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.