Ezek a családbarát munkahelyek 2016-ban

by | szept 12, 2016 | Hírek

családAz Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) idén is meghirdette a cégek számára a családbarát munkahely pályázatot, amely során 51 szervezet részesült díjazásban. Ez volt a hatodik alkalom, hogy a vállalatoknak lehetőségük nyílt a cím elnyerésére, amelynek célja, hogy minél több munkahely nyújtson az alkalmazottak számára kedvező körülményeket.

A díjátadóra a Magyar Állami Operaházban került sor, amely már elnyerte korábban ezt a minősítést. Novák Katalin családügyi államtitkár szerint, napjainkban „elcsépeltnek” tűnik a család-munka egyensúlyának témája, pedig ennek megteremtése nem is annyira könnyű feladat. Több tényező is közrejátszhat, mint egy kisgyermek vagy egy idős családtag, amelyekkel a munkahelyi és a családi élet is kiszámíthatatlan lehet.

Több olyan támogatás létezik jelenleg Magyarországon, amelyek a gyermekvállalást támogatják a családok számára, mint a gyed extra bevezetése és a három évig tartó gyes visszaállítása.

Díjazottak

Családbarát munkahely címet nyert:

  • Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft.
  • Egis Gyógyszergyár Zrt.
  • Magyar Nemzeti Bank
  • BDO Magyarország Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft.

ÉRDEKES: Hogyan segíthet a családja az álláskeresőnek?

A díjazottak teljes listája itt található meg. (Forrás: Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet)

A díjazottak saját állításuk szerint felismerték, hogy dolgozóik motiváltabbak lesznek, ha azt tapasztalják, hogy munkahelyükön családbarát intézkedéseket vezetnek be. Vállalati oldalról több cég megtalálható a díjazottak között, mint a Diageo és az Egis Gyógyszergyár. A minőségi szeszesitalok forgalmazásával foglalkozó Diageo „Moms&Dads” elnevezésű programjával, az Egis Gyógyszergyár pedig Egis ReNavigátor kezdeményezésével nyerte el a családbarát munkahely minősítést. Utóbbi a munkába visszatérő családanyák és családapák reintegrációjára fektetett hangsúlyt. A bankszektorban a K&H Bank „Szenior program” és a Magyar Nemzeti Bank családbarát programja részesült az elismerésben.

A Te munkahelyed is családbarát? Oszd meg velünk tapasztalataidat hozzászólásban!