Ezek a családbarát munkahelyek 2016-ban

by | szept 12, 2016 | Hírek

családAz Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) idén is meghirdette a cégek számára a családbarát munkahely pályázatot, amely során 51 szervezet részesült díjazásban. Ez volt a hatodik alkalom, hogy a vállalatoknak lehetőségük nyílt a cím elnyerésére, amelynek célja, hogy minél több munkahely nyújtson az alkalmazottak számára kedvező körülményeket.

A díjátadóra a Magyar Állami Operaházban került sor, amely már elnyerte korábban ezt a minősítést. Novák Katalin családügyi államtitkár szerint, napjainkban „elcsépeltnek” tűnik a család-munka egyensúlyának témája, pedig ennek megteremtése nem is annyira könnyű feladat. Több tényező is közrejátszhat, mint egy kisgyermek vagy egy idős családtag, amelyekkel a munkahelyi és a családi élet is kiszámíthatatlan lehet.

Több olyan támogatás létezik jelenleg Magyarországon, amelyek a gyermekvállalást támogatják a családok számára, mint a gyed extra bevezetése és a három évig tartó gyes visszaállítása.

Díjazottak

Családbarát munkahely címet nyert:

  • Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft.
  • Egis Gyógyszergyár Zrt.
  • Magyar Nemzeti Bank
  • BDO Magyarország Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft.

ÉRDEKES: Hogyan segíthet a családja az álláskeresőnek?

A díjazottak teljes listája itt található meg. (Forrás: Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet)

A díjazottak saját állításuk szerint felismerték, hogy dolgozóik motiváltabbak lesznek, ha azt tapasztalják, hogy munkahelyükön családbarát intézkedéseket vezetnek be. Vállalati oldalról több cég megtalálható a díjazottak között, mint a Diageo és az Egis Gyógyszergyár. A minőségi szeszesitalok forgalmazásával foglalkozó Diageo „Moms&Dads” elnevezésű programjával, az Egis Gyógyszergyár pedig Egis ReNavigátor kezdeményezésével nyerte el a családbarát munkahely minősítést. Utóbbi a munkába visszatérő családanyák és családapák reintegrációjára fektetett hangsúlyt. A bankszektorban a K&H Bank „Szenior program” és a Magyar Nemzeti Bank családbarát programja részesült az elismerésben.

A Te munkahelyed is családbarát? Oszd meg velünk tapasztalataidat hozzászólásban!

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.