Kutatás: A versenyképes fizetés a legfontosabb

by | máj 24, 2016 | Hírek

Kutatas_A-versenykepes-fizetes-a-legfontosabb_150x150El fogok tudni helyezkedni? Jól fizető állást találok majd?  Jól fogom érezni magam? Ezek a legnagyobb félelmei a 20 és 36 év közötti fiataloknak – derül ki az országos, online felmérés alapján. Az Y-generáció tagjai számára nehéz az elhelyezkedés, mert eltérő folyamatokat követnek, sok dologról mást gondolnak, mint az idősebb kollégák.

A Frissdiplomás Kft. az Y-generáció képviselőinek motivációit vizsgálta a munkavállalás szempontjából, kíváncsiak voltak, hogy milyen tényezőket mérlegelnek egy-egy álláslehetőség elfogadásakor.

Kiderült, hogy leginkább attól tartanak a fiatalok, hogy nem fognak tudni elhelyezkedni. Főképp azokban erős ez a félelem, akik nemrég végezték el a középiskolát és vidéken, falun élnek. A tapasztalat növekedésével egyre inkább visszaszorul az elhelyezkedéstől való félelem.  Míg a frissen végzettek 39%-a tart attól, hogy nem lesz munkája, addig a 3-5 éves tapasztalattal rendelkezőknek csupán 9%-a vélekedik így.

Az-allaskereses-szempontjai_diagram

 Forrás: Frissdiplomás Kft.

A felmérésből kiderült, hogy a legfontosabb szempont a munkahely kiválasztásánál számukra a versenyképes fizetés, illetve az előrelépési lehetőség, azonban csupán 17%-uk a válaszadóknak vágyik vezetői posztra hosszú távon.

Kiderült továbbá, hogy vonzó számukra a rugalmas munkavégzés, a kihívást jelentő feladatkör és a fiatalos csapat. Az már viszont nem annyira dönt a latban, hogy családis-e a légkör, vagy hogy magyar vállalatnak dolgozhatnak.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.