LIDL karrier: ennyi fizetésre számíthatsz

by | aug 30, 2016 | Hírek

Lild_150x150Ahogyan már mi is beszámoltunk róla, Magyarországon jelentős munkaerőhiánnyal küzdenek több szektorban is.

Különösen a kelet-magyarországi régióban jelent problémát a megfelelő munkaerő megtalálása, a cégeknek lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy feltöltsék az állományukat.

A kereskedelmi szektorból elsőként a LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt. tett lépéseket annak érdekében, hogy új embereket találjon boltjaiba. 20%-os fizetésemelést vezetett be a dolgozói között és bruttó 293 ezer forintos bért ad a főpénztárosok számára.

Tekintse meg a Lidl aktuális állásajánlatait ide kattintva.

A csúcsfizetést a boltvezetők és bolti menedzseri pozícióban lévők érik el, akik a szokásos pozícióhoz járó pótlékokon túl, mint a 30 %-os műszakpótlék és az 50 %-os vasárnapi pótlék, vállalati autót is kapnak korlátlan használattal és teljes költségtérítéssel. Az ő fizetésük a bruttó 673 856 ezer forint, ami bárki számára elérhető, hiszen a cég saját bevallása szerint gyakran belső kiválasztás során, a boltban dolgozók közül kerülnek ki a vezetőik.

Forrás: valasz.hu

Forrás: valasz.hu

Azonban nem csak a munkaerő-problémákra való válaszadásban első az áruházlánc, hiszen már 2015-ben is a legmagasabb bért fizette a bolti dolgozói részére, bruttó 253 ezer forintot- írja cikkében a Pénzcentrum. A béren kívüli juttatások terén is bőkezűnek tekinthető a cég, hiszen a munkába járási támogatás mellett egyéb pótlékokat is biztosítanak a munkavállalóik számára havi bruttó 33.083.-Ft értékben. Szüksége is van a munkaerőre, hiszen országszerte 164 áruházzal rendelkezik, amelynek működtetésére és bővítésére óriási létszámra van szüksége.