5 jel, hogy rossz munkahelyre pályázol

by | ápr 26, 2016 | Állásinterjú

5-jel-hogy-rossz-munkahelyre-palyazol_150x150A legtöbbünk részt vett már olyan interjún ahol érezte, nem jó helyre pályázott. Tudod, mikor 10 perc után már a gyomrodban érzed, hogy ez nem neked való hely. Az interjú végeztével úgy érezzük időpocsékolás volt és rossz szájízzel megyünk haza.

Annak érdekében, hogy ne fogadjunk el olyan állást amelyet később megbánnánk és hogy időt takarítsunk meg magunknak érdemes felfigyelni az alábbi jelekre:

Mit lehet elérni vs. mit fogsz elérni

Főképp a teljesítményarányú pozícióknál (ahol lehetőség van a fix alapbéren felül bónuszok megszerzésére is) szokott szó esni arról, hogy mennyit lehet keresni pluszban. Érdemes azonban arra figyelni, hogy konkretizálva van-e a bónusz, vagy csak úgymond „habokba beszél” a vállalat. Amennyiben nincsenek konkrétan tisztázva és lefektetve a bérhez kapcsolódó kifizetések, akkor érdemes óvatosan viszonyulni a céghez!  Álláskeresőként a célunk, hogy egy biztos jövedelemmel számolhassunk minden hónapban –miért stresszelnénk magunkat bizonytalan tényezőkkel?

Alkalmazottak nem veszik figyelembe a vezetőt

Néha előfordul, hogy az interjú részeként körbevezetnek bennünket az irodán, így kaphatunk egy kis benyomást az ottani munkavégzésről. Ilyenkor érdemes megfigyelni, hogy mi történik körülöttünk. Ha netalántán a vezető tart egy beszédet, a munkatársak figyelnek rá, vagy úgy csinálnak mintha ott sem lenne? A pozitív vállalati kultúrában a dolgozók elkötelezettek.

Minden munkavállaló újoncnak tűnik

Külsőre persze nem lehetünk ebben biztosak, azonban interjún van lehetőségünk rákérdezni a fluktuációra. Ha egy vállalatnál magas a fluktuáció aránya, akkor valószínűleg a munkavállalók többsége nem elégedett. Burkoltan úgy tudunk erre rákérdezni, ha érdeklődünk, hogy mi történt az elődünkkel? Használjuk a kapott információt valamint a HR-es viselkedését, hogy eldöntsük mi legyen a következő lépés.

ÉRDEKES: Neked való munkákra pályázol?

Amikor a HR-esnek el kell adnia a pozíciót neked

Ez abban az esetben nem árulkodó, ha már felkínáltak nekünk egy pozíciót, de elmondjuk, hogy másik helyről is kaptunk ajánlatot és még vacilálunk a két cég között. Ilyenkor elfogadható, hogy szeretnének minket megszerezni és ennek érdekében érvelnek a vállalatnál. Azonban ha még csak interjúra hívnának be bennünket és már úgy érezzük egy sales-essel beszélünk, akkor valószínűleg nem egy túl jó munkáról van szó.

 Kizárólag egy ember interjúztat

Hogyha ahova jelentkezünk ott csupán egy ember interjúztat bennünket, akkor nem kapunk valós benyomást arról milyen is lehet ott dolgozni. Az interjú előtt érdemes utánanézni, hogy milyen a szervezeti felépítés a vállalatnál, illetve a csapat akikkel dolgozni fogunk.

Az eredeti cikk az AOL oldalán jelent meg.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.