7 dolog, amit soha ne csinálj állásinterjún

by | febr 8, 2016 | Állásinterjú

7-dolog-amit-soha-ne-csinalj-allasinterjun_150x1501. Ne gondold, hogy az interjú véget ért, amíg kisétálsz az ajtón: Az interjú addig tart, amíg ki nem mész az ajtón. Akkor is figyelj a szavaidra és a nonverbális kommunikációdra, amikor már nem záporoznak feléd a kérdések. Tégy jó benyomást minden alkalmazottra, a HR igazgatótól a takarítónőig.

2. Ne panaszkodj az előző munkahelyedre: Lehet, hogy a volt főnöködet le kéne csukni szadizmusért, amiért minden nap pokollá tette az életedet, de azt az interjúztatónak nem kell a tudtára adnod. A panaszkodást negatív légkört teremt, és egyáltalán nem hatsz profinak.

3. Ne légy felkészületlen: Óriási lehetőség, ha behívnak egy interjúra. Ne szúrd el azzal, hogy nem készülsz fel rá megfelelően. Minden információt szerez meg a cégről – weboldal, gazdasági szaklapok, közösségi média – ami csak elérhető!

ÉRDEKES: Ön hogyan látja magát 5 év múlva? – Így felelj erre az állásinterjú kérdésre!

4. Ne hozd fel a fizetés témát, amíg nem kérdeznek róla: Tudom, tudom, az egész világot a pénz mozgatja, de egy cég számára csak az számít, hogy te mit tudsz adni nekik, és nem fordítva. Ha elég értéket képviselsz, és kellesz nekik, akkor kezdhetsz el tárgyalni a juttatásokról.

5. Ne veszítsd el a fejed, ha nem tudod a választ: Egy magyar/angol állásinterjún azt is tesztelik, hogy mennyire tudod tolerálni a váratlan és stresszes helyzeteket. Nem fontos, hogy minden kérdésre azonnal tudd a helyes választ, de fontos, hogy ne veszítsd el a hidegvéred.

6. Ne hazudj: Előbb-utóbb úgyis minden kiderül. Ha az interjú első körében rájönnek, hogy hazudtál, akkor már ott elveszíted az esélyed az adott állásra.


7. Ne beszélj a személyes problémáidról: Azért kellene ez az új állás, mert fizetned kell a svájci frank alapú hiteled? Bővült a család és nagyobb lakás kellene? Esetleg egy közeli hozzátartozó kórházba került és mindenért fizetned kell? Ez rajtad kívül senkit nem érdekel! Az interjúztatót meg főleg nem. A képességeid, szaktudásod és tapasztalatod alapján kaphatsz meg egy állást. A problémáidat beszéld ki a barátaiddal.

Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.