Csoportos interjú: ezeket kerüld el

by | okt 10, 2016 | Állásinterjú

Csoportos.interju.ezeket.keruld.el_150x150Az állásinterjú leggyakoribb formája egyedül kell megmérettetned magad az interjú során, másoktól függetlenül kell bizonyítanod, hogy te vagy a legalkalmasabb a meghirdetett pozícióra. Előfordulhat azonban olyan szituáció is, amikor csoportos interjún kell részt venned.

Csoportos interjú során arra kíváncsi az interjúztató, hogy milyen a személyiséged, szakmai tudásod és hogy hogyan tudsz együtt dolgozni másokkal.

Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes elkerülni a csoportos interjú során:

Ne add fel már az elején

Amikor több felkészült emberrel kell szerepelned akkor nagyon nehéz kitűnni közülük még akkor is, ha mindegyik pályázónak megvan a saját tapasztalata, szakmai tudása, és egyedi személyisége. Gyorsan elmehet a kedvünk a bizonyítástól, ha olyan emberekkel találkozunk, akikről úgy gondoljuk sokkal jobbak mint mi. Azonban ez ne vegye el a kedvünket! Az interjút értékelők olyan embereket akarnak látni, akik kitartóak, odaadóak és sikerre vágynak! Emlékeztessük magunkat, azért vagyunk ott, mert már egy szűrőn átmentünk és minket is esélyesnek látnak a pozícióra.

ÉRDEKES: Állásinterjú típusok – Versenyeztető

Ne menj el felkészületlenül

Ahhoz, hogy jó benyomást tudjunk tenni és aktívan részt tudjunk venni a csoportos feladatokban és beszélgetésekben muszáj, hogy megfelelően felkészüljünk az interjúra. Újra készüljünk fel a vállalatból, a pozícióból (olvassuk újra az álláshirdetést) és legyen a szakmai tudásunk is megalapozott.

Ne félj megmutatni önmagad

Most nincs idő arra, hogy félénkek és visszahúzódóak legyünk. Ha az interjúztatók feltesznek egy kérdést, akkor ne bújjunk el a válaszadás elől.   A munkaadók olyan embereket szeretnének, akik képesek döntést hozni, vannak válaszaik és megoldásaik az esetenként felmerülő problémákra. Ez most egy lehetőség arra, hogy bizonyítsunk és hogy kellő magabiztossággal vértezzük fel magunkat – ne olvadjunk bele a tömegbe.

Ne akarj mindenkit lefölözni

Általában a csoportos interjúknál mindig van egy olyan személy, aki nagyon kiakar tűnni a többiek közül legyen szó kérdésfeltevésről, csoportos prezentációról vagy a szakmai tudása megmutatásáról. Ne féljünk átvenni az irányítást, csak ügyeljünk arra, hogy mindenkit meghallgassunk!

A cikkhez az ötletet innen vettük.

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.