Ellenőrzőlista állásinterjúra

by | nov 25, 2016 | Állásinterjú

Ellenorzolista.allasinterjura_150x150Szóval jelentkeztél egy meghirdetett pozícióra, majd felhívott a HR-es és nemsokára mész interjúra? Ez szuper, az első szűrőn már túl vagy, gratulálunk! Most viszont fel kell készülnöd az interjúra, ezért készítettünk egy listát amit érdemes végig venned:

 1. Mindent a cégről, pozícióról

Az első lépés, hogy felkészüljünk a cégből és a meghirdetett pozícióból úgy, mintha csak vizsgára készülnénk. Érdemes tüzetesen átnézni a cég honlapját, rákeresni a vállalattal kapcsolatos hírekre, megnézni a közösségi média felületeit (Facebook, LinkedIn, stb.). Interjú előtt ne felejtsük el újra átolvasni a pozíció-leírást!

Fontos, hogy már előre nézzük meg, hogy helyileg hova kell mennünk és úgy számoljunk az idővel! A legelső alkalommal késve érkezni nem jó pont!

 2. Készüljünk fel a várható kérdésekből

Gondoljuk végig, milyen kérdésekre számíthatunk és készüljünk mi is pár kérdéssel! Furán hangozhat, de érdemes az önéletrajzunkat is újra átolvasni. Amennyiben idegen nyelvtudást is elvárnak tőlünk, akkor készüljünk fel a válaszainkkal az adott idegen nyelven is!

ÉRDEKES: Milyen kérdést tegyünk fel az interjún?

 3. Miért minket válasszanak?

Ha már mindent tudunk a vállalatról és készen állunk a várható kérdésekre is, akkor egy dolgot kell még tudatosítanunk magunkban – mi az, ami miatt megfelelőek vagyunk a meghirdetett állásra. Gondoljuk végig a szakmai tapasztalatunkat, a készségeinket és párosítsuk össze az álláshirdetésben leírtakkal.

 4. Pihenés, étkezés

Hogyha fejben már mindent elrendeztünk, akkor jöhetnek a fizikai szükségletek. Az interjú előtti napon ne maradjunk fent sokáig, érdemes korán lefeküdni, hogy kipihenten keljünk! Emellett érdemes odafigyelni arra is, hogy egészséges, tápláló ételeket együnk amik segítenek a gondolkodásban.

 5. Öltözék

Öltözzünk úgy, mintha vizsgázni mennénk – a ruhánk legyen elegáns és visszafogott. Ne vegyünk fel olyat, ami elriaszthatja az interjúztatót. Legyünk ápoltak, használjunk egy kevés dezodort/parfümöt, legyen tiszta a körmünk és rendezett a hajunk!

6. Motiváció

A stresszelés és félelem helyett módosítsunk a hozzáállásunkon! Legyünk büszkék, hiszen az első körön már túlestünk, nyilván esélyesnek találnak bennünket, ha behívtak interjúra! Jó kedvvel és örömmel teli izgalommal menjünk az állásinterjúra!

Sikeres állásinterjút kívánunk!
Cvonline csapat

Szeretnél olyan munkahelyet találni, ahol tényleg támogatnak mindenben és kapsz fejlődési lehetőséget?

Cvonline.hu ebben is segít, hiszen több mint 500 munkaadó 10.000 állásajánlata közül válogathatsz! Nézz szét legfrissebb állásajánlataink között, hogy megtaláld a számodra megfelelő munkahelyet! Ha még több esélyt szeretnél adni magadnak, töltsd fel önéletrajzod is, vagy kérj állásértesítőt, hogy elsők közt értesülj a legújabb ajánlatokról! Nem akarsz a nulláról megírni egy önéletrajzot? Használd önéletrajz sablonjainkat.